L’Ajuntament de Reus participa en la primera gran exposició sobre Antoni Gaudí a Moscou

L’Ajuntament de Reus, a través del Gaudí Centre i el Museu de Reus, participa en l’exposició «Antoni Gaudí. Barcelona» que organitza a Moscou el Museu d’Art Modern i la Fundació Aurea Cultura i Art. L’exposició es va inaugurar el passat 23 de maig i romandrà oberta fins al 10 de setembre, i és la primera gran exposició dedicada a l’arquitecte reusenc que s’organitza a la capital russa.

Per a la realització de l’exposició, la Fundació AUREA Cultura i Art i nombroses institucions catalanes, entre elles el Gaudí Centre i el Museu de Reus, han col·laborat en aquest projecte amb el préstec de 150 peces, entre maquetes, plànols, fotografies i dibuixos, i alguns elements decoratius com mobiliari, ceràmica i elements de forja. A l’exposició també es poden veure diferents audiovisuals relacionats amb la vida de Gaudí i les seves obres més destacades a Barcelona.

En aquest sentit, el Gaudí Centre Reus ha participat en l’exposició amb la cessió de l’audiovisual «Gaudí universal», una introducció a la vida i l’obra del genial arquitecte que habitualment es pot visionar a la tercera planta del centre, així com amb la cronologia comentada de la construcció del temple de la Sagrada Família que es troba a la segona planta, en l’àmbit dedicat a aquest gran projecte. El Museu de Reus ha col·laborat amb la cessió de la fotografia de Gaudí en els seus primers anys de carrera professional, un dels pocs documents gràfics que es conserven de l’arquitecte.

L’exposició que es presenta al Museu d’Art Modern de Moscou està dividida en cinc seccions, que inclouen una introducció biogràfica i quatre grans àrees temàtiques que mostren als visitants els diferents projectes realitzats per Gaudí a Barcelona, des de l’Escola de les Teresianes fins al Temple de la Sagrada Família. La mostra recull les obres que l’arquitecte va realitzar pel seu gran mecenes, Eusebi Güell, així com les grans residències privades que va realitzar a l’eixample de Barcelona: casa Calvet, casa Batlló i casa Milà «La Pedrera». L’últim àmbit de l’exposició està dedicat al projecte de l’església de la Colònia Güell, i sobretot, a la Sagrada Família, segurament l’obra més coneguda de l’arquitecte. Diferents maquetes, dibuixos i plànols mostren l’evolució del projecte més importante de la seva carrera, del que es va fer càrrec l’any 1883, i que avui en dia encara segueix en construcció.

L’objectiu de l’exposició «Antoni Gaudí. Barcelona» és apropar al públic rus la vida i, sobretot, les obres de Gaudí a Barcelona, d’una forma molt didàctica i experiencial. Cal recordar que el visitant rus és un dels mercats turístics més

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.