Ruta artística de la ciutat, ‘La festa sota el foc’

La Festa del Foc exposició Reus 2017

En el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 podeu visitar l’exposició ‘La festa sota el foc’ a partir d’una excepcional col·lecció de vestits antics de diables que permet conèixer el model històric del Ball de Diables de Reus, una col·lecció donada per l’entitat Bravium Teatre al museu de la ciutat.

Aquesta cinquantena de vestits històrics que abasten un període des de principis del segle XIX fins a mitjan segle XX. N’hi ha quatre de fora vila, per il·lustrar el model penedesenc de ball amb parla- ments. Dos són del segle XX, de l’Arboç i Vilafranca del Penedès; i dos del segle XIX, dels pocs que es conversen, de Vilanova i la Geltrú.

Els vestits reusencs, la majoria del segle XIX, des dels més antics, a l’entorn de 1800 als que es van fer en els primers anys del segle XX. També es mostren dos vestits de mitjans del segle XX, donats per particulars (l’últim va ser lliurat formalment al museu el passat 20 de maig en el marc dels actes del Dia Internacional dels Museus), i dos vestits emprats en l’actualitat; de manera que l’exposició mostra la indumentària del ball durant dos segles.

Museu de Reus de la plaça de la Llibertat – Fins al 28 d’octubre De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Captura de pantalla 2017-07-31 a la(s) 16.21.08

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.