Aritz López Garai ‘Serà una temporada duríssima’

Aritz López Garai

El CF Reus Deportiu afronta la seva segona participació a la cateogria de plata del futbol espanyol. El fins ara jugador Aritz López Garai ha penjat les botes i s’estrena com a entrenador al capdavant de l’equip reusenc. Comentem els objectius i aspiracions del club per aquesta temporada 2017-2018.

Va ser una sorpresa l’oferta per convertir-te en l’entrenador de l’equip?

Sí i no. Em sorprèn perquè havien sonat diversos noms pel càrrec i a mi ningú m’havia comentat res i no estava en preavís de que es podia donar l’oportunitat. Per un altre costat no perquè quan, al seu dia, el club em fa una renovació per tres anys denota que volen comptar amb mi més enllà del vessant Aritz futbolista així que la possibilitat podia donar-se.

Et va costar acceptar?

Quan anava cap a la reunió pel meu cap passen moltes coses: diverses opcions i escenaris. En el moment en que Joan Oliver, el presi i Sergi em comuniquen que havien pensat en mi com a entrenador la meva resposta afirmativa és immediata. No hi ha massa que pensar.

Quina és la reacció dels companys?

És una sorpresa per ells. Fins que no hi ha un anunci oficial del club es manté en secret. Un cop ja salta la notícia els que havien estat els meus companys, i ara són els meus jugadors, m’escriuen sorpresos i els hi confirmo que és així i els demano que l’etapa que hem viscut com a companys, que ha estat meravellosa, continui en el record de tothom però que ara iniciem una altra fase que ells des del primer moment van entendre i respectar. Tots hem acceptat aquesta nova situació.

Com ha anat la transició?

Ha anat molt bé. Des del moment en què accepto el càrrec el meu cap ja es posa en funcionament: planificació d’entrenaments, fitxatges… Així que el dia a dia no ha suposat un gran canvi ja que l’estic duent a terme d’una manera sensacional i em sento molt còmode. Els nois han vingut molt bé i amb una gran predisposició.

Quina és la teva idea de joc?

Depèn del que tinguem. Intentarem ser un equip ofensiu, que sigui protagonista, sabent que hi haurà moments en que no ho podrem ser i haurem de patir. Però d’inici, i com a tret identificatiu, intentaré que el meu equip sempre competeixi, que sempre estigui ficat al partit, gens apàtic, que denoti que té gana: ganes de fer les coses bé i amb la predis- posició de guanyar sempre. Aquesta és la meva única preocupació.

Quin serà el teu segell propi?

Les coses bones de l’època del Natxo intentaré mantenir-les i, si puc, millorar-les, que és molt difícil. Però sí que és cert que intentaré donar-li un parell de tocs personals que es corresponen a la meva visió del futbol. El que si et garanteixo és que el meu equip serà competitiu, valent i atrevit, aixó segur, i que estarà a prop de poder guanyar sempre o, com a mínim, ho intentarà.

Com veus la temporada?

És la categoria més forta. Hi ha molts exprimeres amb grans pressupostos. Serà una lliga molt dura: duríssima. Però tots comencem amb els mateixos punts.

Firmaries acabar en l’onzena posició de la temporada passada?
No firmo res. Igual t’ho firmo i si vaig tercer evidentment no voldré acabar onzè. En canvi si vaig el dissetè et diré ‘on s’ha de firmar’. Només firmo que el meu equip competeixi i que arribi bé al primer dia: això sí que em preocupa. Vull que sigui l’objectiu que tothom es marqui. Ja veurem on ens porta la classificació.

Què diries als seguidors?

Als seguidors no se’ls pot dir res: se’ls ha de donar. No ha compençat la lliga, no puc demanar-los res. Primer se’ls han de donar resultats, rendiment i que vegin que el seu equip lluita per una ciutat, per un escut, per una institució. Si els dónes això qualsevol seguidor estarà orgullós passi el que passi. Donar-los és l ́únic que tinc en ment.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.