Ruta artística de la ciutat, ‘Un segle i mig de cultura a Reus i Catalunya’

Un segle i mig de cultura a Reus i a Catalunya’ és un projecte del Centre de Lectura i del Museu de Reus que pretén divulgar el paper que ha jugat històricament l’entitat en la difusió de la cultura a Reus, a les comarques del Camp i al sud de Catalunya i, al mateix temps, reivindicar la cultura en majúscules com un dels trets fonamentals de la identitat i la societat reusenques.

Es tracta d’una exposició didàctica que resumeix el segle i mig de cultura que ha generat el Centre de Lectura d’ençà de la seva fundació l’any 1859 i de l’altra, la publicació d’un volum il·lustrat que aprofundirà en l’activitat cultural i social que ha tingut l’entitat a Reus i que veurà la llum el proper mes de juny. Aquesta exposició comissariada per Joan Navais i Marc Ferran i organitzada en el marc dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana, està dividida en quatre grans àmbits cronològics per englobar la totalitat de la trajectòria vital i cultural de l’entitat:

  • Els orígens i la lluita per la pervivència (1859-1897).
  • Els anys d’esplendor (1897- 1936).
  • Temps de dificultats (1936-1975).
  • L’etapa contemporània (del 1975 fins a l’actualitat)

Centre de Lectura – Fins al 20 de juny De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 22 h. Els dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.