Ruta artística de la ciutat

Maties Palau Ferré.

El magatzem del Museu de Reus guarda una col·lecció artística d’alt nivell. Tres d’aquestes peces, del pintor cubista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), es poden veure al Museu de Reus, a la sala d’exposicions temporals.

(Montblanc, 19212000) és un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Influït per la Barcelona de les exposicions dels Salons d’Octubre, el cubisme picassià i els anys viscuts a París, a cavall entre la dècada dels cinquanta i la dels seixanta, Palau Ferré és el pintor dels paisatges primaverals, de les figures femenines d’ulls ametllats i dels quadres mitològics i simbòlics.

També va ser escultor i ceramista. Al tornar de París, el contracte que signà amb un marxant l’obliga a pintar a metres quadrats. Després d’una sentència del Tribunal Suprem de 1974, decideix deixar de pintar a l’oli i cremar els seus quadres durant una dècada i mitja.

Al llarg del 2020 i 2021 se celebrarà una doble commemoració, les dues dècades de la mort de l’artista i el centenari del seu naixement.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.