Ruta artística de la ciutat

Ruta Artística

Coses de Reus. Un viatge des de la vila a la ciutat

L’exposició ‘Coses de Reus. Un viatge des de la vila a la ciutat’ presenta un viatge amè i històric pel passat de la ciutat i com aquesta s’ha configurat físicament, no només en el desenvolupament urbà (muralles i eines d’accés als recursos naturals) sinó en diferents àmbits com el mercat, el comerç, l’oci, la sanitat, les fonts d’energia i la producció industrial. Tot fent referència a alguns dels edificis més representatius de la ciutat i d’altres que ja han desaparegut.


Presenta una considerable quantitat d’objectes que habitualment es conserven a les sales de reserva, des de pedres d’antics edificis a estris de la vida quotidiana, que un ampli desplegament d’imatges, ubica en un passat més o menys llunyà: fites i una creu de terme, dovelles amb escuts de diversos edificis, la primera pedra del canal de Reus a Salou, antigues fonts com la de la Farinera, el Jueu del Raval, dues àligues de ferro forjat o una teiera, atuells de terrissa, mesures i estris per a la il·luminació.

Es tracta d’una exposició de llarga durada, juntament amb les sales permanents dedicades a l’art gòtic i a la sala d’artistes reusencs.

Museu de Reus

De dimarts a dissabte

de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.