Ruta Gabriel Ferrater

El programa «Març marçot, versos per tot 2024» impulsat per les Biblioteques Municipals, s’estrena amb la Ruta Gabriel Ferrater, ideada per Fina Masdéu, el proper dissabte dia 2 de març. S’inicia a les 11 del matí des de la Biblioteca Central Xavier Amorós i per participar-hi cal inscriure’s a inscripcions.reus.cat.

L’equip d’Ans Educació serà l’encarregat de dinamitzar l’itinerari cap al Centre de Lectura, passar per la Galeria de Fills Il·lustres de l’Ajuntament i les cases on va néixer i viure Gabriel Ferrater amb la seva família mentre van ser a Reus. Durant la ruta es llegeixen alguns dels poemes i altres textos escrits per ell mateix o d’altres autors i que ajuden a configurar una idea de la seva complexa personalitat.

Aquesta ruta és una de les activitats literàries a l’entorn de la figura de Gabriel Ferrater que l’ajuntament de Reus representa dins d’Espais Escrits, la xarxa del patrimoni literari català i que té l’objectiu de mantenir viva la memòria del poeta de manera permanent a la ciutat. Amb quest mateix objectiu es va fer la intervenció literària del pont del Barri Gaudí, la creació del Premi de Narrativa «Diré el que em fuig» i la Zona Gabriel Ferrater, dins el web biblioteques.reus.cat

El proper acte del programa de poesia «Març, marçot» serà el proper dilluns 4 de març a les 7 de la tarda a la Biblioteca Pere Anguera. Es tracta de l’acte «Perquè has vingut han florit els lilàs. Plantes i poesia» a càrrec del Punt Local del Camp de Tarragona de Flora Catalana i que servirà de cloenda de l’exposició «Fulles» a la mateixa biblioteca.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.