Ruta pels Ports, per Ester Borràs Giol

Ruta pels Ports
@djguillemat

Al mateix temps que exigent, l’excursió que us proposem és completament original. Una sortida per conèixer indrets tant bonics com el barranc de Lloret, la Cova Pintada i el Racó del Moro, al sector del Port de Mas de Barberans.

Un recorregut amb forts desnivells i no apte per a persones amb vertigen, que passa per camins feréstecs i té algun pas una mica tècnic, així, doncs, un itinerari per a excursionistes experts.

Els barrancs de Lloret i de la Cova Pintada estan envoltats de parets encinglerades, de vegades amb formes curioses que ens cridaran l’atenció. La Cova Pintada per si sola ja és un lloc magnífic, per altra banda, accessible a un nombre més gran d’excursionistes.

La part complicada comença ara: ens enfilarem a la part superior del barranc, baixarem a la seva llera per una pedrera i el creuarem per dirigir-nos a la Canal de l’Ombria, per on s’accedeix al Coll de Morralets, des d’aquí s’inicia el retorn al punt de partida per la sendera del Barranc del Pegunter; pel camí ens trobarem l’Escarrissó de Borosa, una escaleta de fusta que ens permetrà salvar el desnivell, i la tartera del la Figuera del Pegunter.

Abans d’acabar l’itinerari, prop dels Bufadors de Lloret ens desviarem per anar fins al Racó del Moro, un lloc idíl·lic amb balma, tollet i salt d’aigua.

Per més informació, consulteu l’agenda a:

  • La web: www.gepec.cat
  • Correu electrònic: secretaria@gepec.cat
  • Telèfon: 977 331 142

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.