Salou acull dues jornades de donació de sang, en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia

Salou acull dues jornades de donació de sang, en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia

La campanya de donació de sang s’ha inspirat en el cas de l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils que ha buscat un donant de moll d’os per a la leucèmia que pateix

Salou acull dues jornades de donació de sang, en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia, els propers dies 17 i 18 de juny, dimecres i dijous, al hall del Teatre Auditori (TAS), de 17 a 21 hores

La campanya és motivada pel cas de l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils, que ha passat els darrers mesos buscant un donant de moll d’os per poder tractar la leucèmia que pateix. Finalment, ha trobat una persona compatible a Alemanya i, en breu, podrà ser trasplantat. Mentrestant, ell i la seva família continuen organitzant campanyes de donació de sang i moll d’os per sensibilitzar sobre aquesta necessitat. 

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “la solidaritat amb la salut de les persones és fonamental” i, ara mes que mai, “l’Ajuntament vol donar tot el suport, per tal que tots els nens i nenes puguin gaudir d’una bona qualitat de vida, en el seu dia a dia”. L’alcalde ha assegurat que “és el moment de posar el nostre gra de sorra per col·laborar en aquesta lluita, i ajudar, així, totes aquelles persones que ho necessiten”.

D’altra banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha explicat que, en aquests moments en què la salut és el principal focus de preocupació de la població amb motiu de la COVID-19, “no hem d’oblidar la importància de la donació de sang, ja que esdevé un gest decisiu per poder seguir contribuint a l’objectiu constant de salvar vides”. L’edila remarca “la continuïtat que hem mantingut, atenent la necessitat que suposa la donació en el funcionament del sistema sanitari”, i, per això, “animem la població que vingui a donar sang”.

Qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui al web www.donarsang.gencat.cat. D’aquesta manera, el Banc de Sang evita acumulacions de persones en l’espai de donació. 

Així mateix, es pot aprofitar la donació de sang per inscriure’s com a donant de moll d’os. El donant ideal és un home jove, però s’hi pot inscriure qualsevol persona d’entre 18 i 39 anys.  

Més de 500 donacions 

Les campanyes de donació en suport al cas de l’Adrià van començar el 28 d’abril, a Cambrils. Les persones com aquest nen afectat necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament. Des d’aleshores, més de 200 persones s’han registrat com a donants de moll d’os, i mig miler han donat sang.

Campanyes amb mesures de prevenció

La donació de sang és, aquests dies, una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot dur a terme per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang segueix les mesures de prevenció i seguretat en les campanyes de donació. Així, tots els donants disposen de gel esterilitzant, mascaretes i es respecta la distància social durant tot el procés.

El coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.