Salou aprova la modificació de l’ordenança per a la regulació del trànsit a la via pública

L’Ajuntament de Salou, en sessió plenària, celebrada avui dimecres, 26 de maig, ha aprovat, inicialment, la modificació de l’Ordenança per a la Regulació del Trànsit a les Vies Públiques, amb 17 vots a favor dels grups municipals de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP, i l’abstenció d’ERC.

Aquest punt consisteix en el canvi de l’article 48 per adaptar-lo a les velocitats que marca la Llei General de Trànsit (per ciutat, a 30 km/h); i en el canvi de l’article 112 i posteriors de nova creació per incorporar a l’Ordenança de Vehicles de Mobilitat Personal.

En aquest sentit, la velocitat és de màxim 30 km/h, a l’interior del nucli urbà, excepte les travesseres (C-31-B), camí de Cavet (T-325), Pla de Maset, carretera de la Costa, avinguda Pere Molas, carrer de la Pedrera i avinguda Cap Salou, on la velocitat màxima és de 50 km/h. Així mateix, a les zones i/o vies residencials, es podrà establir màxima de 20 km/h; i a l’illa de vianants de plataforma única, màxima de 20 km/h.

El ple de Salou ha aprovat, també, de forma inicial, el projecte d’obres ordinàries de construcció del bloc de nínxols número 6, al cementiri municipal de Salou, amb els 20 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s; i l’abstenció de PP.

A més, s’ha ratificat el Decret d’Alcaldia número 1857, de data 23 d’abril de 2021, de remissió dels suggeriments al document de modificació del Pla Director Urbanístic del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les abstencions de C’s i PP.

També s’ha aprovat la modificació puntual del POUM (MP-113), referent a l’alineació del carrer de la Farola, 10 i 12 de Salou, amb 16 vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les 5 abstencions de C’s i PP.

Així mateix, el ple ha verificat el text refós de la modificació puntual del POUM (MP-108), referent a l’exclusió del sistema hidrogràfic del Sector-03, a raó de la sentència 772 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’alteració dels seus límits. Aquest punt també s’ha aprovat, amb els vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les abstencions de C’s i PP.

A més, s’ha ratificat el Decret d’Alcaldia número 2225, de data 6 de maig de 2021, de remissió d’informe, respecte l’estudi informatiu i l’estudi d’impacte ambiental ‘Nou tren-tramvia del Camp de Tarragona dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Tram: Cambrils-Tarragona’. El plenari ha aprovat aquest punt de l’ordre del dia, amb els 17 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i PP; i l’abstenció del grup municipal C’s.

D’altra banda, pel que fa a assumptes d’Hisenda i Gestió Econòmica, s’ha donat compte de l’informe del tresorer i de l’interventor per trimestres de l’exercici 2020, període mig de pagament i pagament de proveïdors; i de l’informe anual de l’interventor de l’avaluació del compliment de la normativa en matèria de morositat; així com de l’informe trimestral corresponent al primer trimestre 2021, període mig de pagament i morositat.

Així mateix, el plenari ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal número 18, sobre la taxa per a l’estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals, amb els 12 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els 4 vots en contra del grup municipal C’s; i les 5 abstencions d’ERC i PP.

També s’ha aprovat, de forma unànime, la bonificació de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum, per un import de 112 euros.

Pel que fa a assumptes de serveis a les persones, dinamització econòmica i ocupació, l’Ajuntament ha aprovat, unànimement, l’acord adoptat per la Comissió Executiva del Fons Educatiu Ajuntament de Salou – Escola Elisabeth, de data 5 de maig de 2021, pel qual s’acorda aprovar la convocatòria anual del Fons i assignar la dotació econòmica per a cada centre docent corresponent a l’anualitat 2019.

Per últim, s’ha aprovat, per unanimitat, la rectificació d’errors materials en la toponímia de Salou.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.