Presentació del llibre ‘Despoblament Rural’ d’Antoni Monner a El Círcol de Reus

L’historiador i cronista de Gandesa, Anton Monner, ha presentat a El Círcol de Reus el seu llibre «El despoblament Rural», un recull de més quaranta entrevistes i una dotzena d’articles de diferents personalitats en el que s’analitza, des de diferents punts de vista, les causes i també les conseqüències de l’abandonament de la Terra alta i de les comarques del seu entorn.

En la presentació que ha estat farcida de alcaldes, polítics, industrials, presidents de cooperatives, representants de la Cambra de Reus, entre els quals el seu president, Jordi Just, on no podia faltar Mario Urrea, President dels micro pobres de Catalunya, Anton Monner ha mantingut la tesi que els desequilibris territorials de Catalunya son cada dia més aguditzats. «Mentre unes comarques creixen constantment, d’altres perden població i força econòmica. Créixer els uns i disminuir els altres, autodestrueix el territori en el sentit cultural, humà i creatiu, en definitiva és un patrimoni que desapareix.»

L’autor ha estat acompanyat a la taula per la presidenta d’El Círcol, Sra. Patrícia Terradellas, i l’alcalde de Gandesa, Sr. Carles Luz. El periodista Marià Arbonès, director de «Reus Digital» ha conduit de manera amena i brillant l’acte, en el que Monner ha reclamat al Parlament de Catalunya «una legislació que aporti mesures d’estabilització econòmica, social, cultural i demogràfica» i no se n’ha estat de reivindicar al Govern una «conselleria de Desenvolupament Rural que concentri en finestra única qualsevol gestió i amb autoritat suficient per coordinar tots els departaments de la Generalitat de manera transversal»

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.