Salou comparteix diversos consells per reduir les factures de subministraments dels comerços

Salou comparteix diversos consells per reduir les factures de subministraments dels comerços

La regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, han lliurat, aquest matí, els cartells informatius a l’Associació Shopping Salou

L’Ajuntament de Salou se suma avui dimecres, 21 d’octubre, al Dia Mundial de l’Estalvi Energètic, amb una campanya de conscienciació i sensibilització, organitzada per l’àrea de Medi Ambient, amb la col·laboració de l’àrea de Dinamització Econòmica i l’Associació de Comerciants Shopping Salou. L’acció consisteix en compartir amb els comerços del municipi diversos consells o tips per tal de poder estalviar energia i, conseqüentment, reduir les factures de subministraments.

Els consells són els següents: aprofitar la llum i calor (a l’hivern) natural; l’ús d’il·luminació LED per la seva durada, eficiència i baix consum, i repensar la il·luminació existent; fer ús de regletes per tal d’eliminar el consum fantasma dels aparells quan no estan en funcionament; revisar la potència contractada per saber si és l’adequada i estalviar, així, diners a la factura de la llum; i evitar els radiadors elèctrics, ja que suposen un cost energètic molt major comparat amb altres sistemes de calefacció.

La regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, han lliurat, aquest matí, els cartells informatius a l’Associació Shopping Salou, que serà l’encarregada de lliurar-los als comerços.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “ara més que mai, hem de vetllar per la nostra població i per proporcionar-li totes les eines perquè pugui tirar cap endavant, fent front, amb garanties, a la crisi econòmica que estem vivint”. Així mateix, Granados ha assenyalat que “ens hem de repensar els hàbits de consum que tenim actualment, per tal de ser més sostenibles i poder garantir els recursos existents a les generacions futures”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha manifestat que “amb aquesta campanya pretenem que la nostra societat prengui consciència sobre l’estalvi energètic i incentivar un canvi d’hàbits de consum que permeti una major eficiència en l’ús de l’energia i la cura del medi ambient”.

La regidora també ha valorat molt positivament la col·laboració amb l’àrea de Dinamització Econòmica i l’Associació de Comerciants Shopping Salou, ja que “ens permetrà accedir a una part important del sector comercial del nostre municipi, i el fet que s’adhereixin a aquest tipus d’iniciatives és molt important per tal d’aconseguir conscienciar la nostra ciutadania sobre la lluita contra el canvi climàtic i la cura de l’entorn”.

Així mateix, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “la nostra voluntat és la d’ésser, sempre, al costat del comerç, en aquest cas, en tot el que té a veure amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat mediambiental, en general”.

21 d’octubre, Dia Mundial de l’Estalvi Energètic

L’origen del Dia Mundial de l’Estalvi Energètic es troba en la iniciativa del Fòrum Energètic Mundial (World Energy Forum) per promoure l’accés universal a l’energia. La primera celebració va ser en 2012, en el dia inaugural del World Energy Forum a Dubai.

Celebrat internacionalment i recolzat per una gran quantitat de països, el seu objectiu és garantir l’accés a energia assequible, fiable i moderna per a tots en 2030, destacant el paper fonamental que exerceix l’energia a impulsar el creixement econòmic, el desenvolupament humà i la sostenibilitat ambiental.

Precisament, la sostenibilitat ambiental és una de les majors preocupacions de la societat actual. Les conseqüències del canvi climàtic ja són evidents en el desglaç de les glaceres, l’augment de la temperatura mitjana i la major freqüència de catàstrofes naturals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.