Salou du a terme un rebranding de la marca per continuar com a primera destinació de Sol i Platja de Catalunya

El Patronat de Turisme de Salou presenta una nova imatge de la marca SALOU, més actual i moderna que l’existent, que transmet la idea de destinació familiar de qualitat

L’actual identitat corporativa de SALOU va ser creada fa 17 anys i és la que s’ha utilitzat per promocionar la destinació durant aquest període

La marca d’una ciutat és un actiu estratègic en termes de comunicació i de negoci. Sota aquesta premissa el Patronat de Turisme de Salou ha presentat avui la nova imatge de la ciutat, un rebranding en el que s’ha treballat els darrers mesos amb la finalitat de dur a terme una millor construcció de la marca que condueixi a uns bons resultats econòmic-financers i que busca transmetre una idea clara: Salou és una destinació familiar de qualitat i de confiança.

Com s’ha explicat avui es busca superar la imatge de la marca actual, amb 17 anys d’impacte a tots els nivells, per tal de seguir endavant amb un objectiu:  transmetre que Salou ofereix un gran ventall de possibilitats i un enriquiment turístic durant tot l’any per a un públic majoritàriament familiar. Després d’aquest temps, Salou segueix treballant per oferir els millors serveis a les famílies, però ja des d’una posició establerta i amb una potència que es vol transmetre amb la nova imatge.

L’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat com “Salou pretén generar una nova imatge, més moderna, actual, on es transmetin els valors, atributs i atractius diferencials de la destinació turística com a emplaçament destacat a la costa mediterrània” i ha afegit que “durant el 2016 hem enregistrat un total de 7.558.545 pernoctacions -un augment d’un 9%-, amb una mitjana de 4,1 nits d’estada a la destinació. És a dir, ja és una destinació turística de primer ordre”.

Què busca el rebranding?

La nova identitat -que perd els requadres de colors que emmarcaven cada una de les lletres de la ciutat- i ofereix una tipografia molt més atrevida ha d’enfortir la marca, potenciar la percepció de destinació global i de centre neuràlgic pel turisme de sol i platja que inclou parcs temàtics i una àmplia oferta de qualitat.

En un món amb infinitat de destinacions turístiques de qualitat -com assenyalava el regidor de Turisme, Benet Presas, “cada cop es fa més difícil escollir la destinació vacacional. No és una elecció fàcil perquè és el lloc on esperem passar les millors setmanes de l’any, i perquè, a diferència d’un cotxe o d’unes sabates, les destinacions no es poden emprovar abans de comprar”. I afegia com “en aquestes circumstàncies la marca juga un paper importantíssim en la decisió, declinant l’elecció cap a les destinacions amb millor imatge, millor marca. No és només un logo, és una eina fonamental per l’atractiu turístic d’una ciutat i, per extensió, per la seva prosperitat”.

El gerent del Patronat, Juan Carlos Capilla, ha explicat el perquè del rebranding de Salou, afirmant que enceten aquesta nova etapa amb molta il·lusió. Impulsar la construcció d’aquesta nova marca integrada i coherent de la ciutat ajudarà a desenvolupar una narrativa consistent i una idea de força sobre la que teixir un pla de treball amb objectius clars perquè “les marques estan vives, i per tant s’han de renovar cada cert temps o s’arrisquen a quedar desfassades”, apuntava. Així que, aquesta nova imatge que començarà a desplegar-se a tots els suports (oficines, trenet turístic, catàlegs, papereria, web, opis…) té 4 punts fonamentals sobre els que es va desglossant:

  1. és ‘Family friendly’ destinació vacacional per a famílies amb activitats per nens i adults en un entorn segur i amb moltes opcions
  2. ‘Engaging’: connecta amb la gent, la fa sortir, infinitat d’activitats possibles. Recordarem els bons moments viscuts a la ciutat.
  3. Welcoming: ciutat oberta, amable, moderna, inclusiva per a parelles, sènior, esportistes…
  4. Quality: ciutat preparada per a unes vacances de qualitat amb equipaments de primera classe, aigües netes, platges de primera…

Així que, per Capilla, “la unió de tots aquests conceptes es materialitza en un logotip que té fons i recorregut. És un logotip que, a part de lluir, comunica i que ajuda a gravar en la ment dels consumidors una imatge específica de la ciutat: acolorida, positiva, alegre i confiada”.

Per descomptat, el logo comunica que Salou és molt més que platja. Té platja, sí, i ho diem obertament perquè podem presumir de platges que són el nostre orgull. Però també comuniquem altres atractius de la destinació com els esports aquàtics, la natura i medi ambient (jardins, passejos…), la diversió familiar i l’oci.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.