Salou implanta el primer Cicle Dual a l’Institut Jaume I amb un curs d’Animació Sociocultural i turística

La regidoria d’Ensenyament, junt amb la delegació territoral d’Ensenyament de la Generalitat i el sector privat han estat treballant de la mà durant el darrer any per arribar a una entesa

Avui, 25 de maig s’obren les inscripcions per aquest nou curs, i fins al dilluns 29 de maig es podrà formalitzar al mateix institut

Salou comptarà el proper curs 2017-2018 amb un nou cicle formatiu dual “fet a mida” d’acord a les demandes del sector comercial, hoteler i de serveis del municipi. Serà l’Institut Jaume I qui aculli el nou cicle de formació d’Animació sociocultural i turística. És una formació professional organitzada conjuntament per les empreses i els centres educatius (mitjançant conveni de col·laboració), actuant coordinadament en el procés formatiu dels nous professionals. La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, mostrava la seva satisfacció per aquesta nova formació que s’implementa per primer cop a Salou ja que –afegia- “aquest format permet adquirir coneixements més pròxims a les situacions reals que els alumnes es troben a les empreses, tot combinant la part teòrica i de pràctiques amb feines reals que es duen a terme en empreses del mateix sector, per tant, convertint-se en una gran oportunitat per a alumnes i empreses”, afegia la regidora. Aquesta part de feina real està remunerada mitjançant un contracte o una beca. “Des de l’Ajuntament hem estat apostant fermament per aquest tipus d’Ensenyament, que a més, encaixa en el perfil d’empreses turístiques i de comerç que hi ha al municipi, per tant, creiem que hi ha una base de mercat molt nodrida i que els alumnes que apostin per aquesta nova formació ho podran fer amb la complicitat del sector privat”, afegia Gómez. “Des d’aquí voldria donar les gràcies a totes les institucions, empreses i col·lectius que durant el darrer any han cregut en el projecte d’FP dual i que fan que avui sigui una nova realitat formativa pels nostres joves”.

La formació en alternança i dual, col·loquialment coneguda com FP Dual, estableix una major vinculació i corresponsabilitat en la Formació Professional entre els centres i les empreses facilitant la compatibilització de l’activitat laboral amb la formativa , a més d’oferir estímuls per motivar les persones a partir de la formació professional inicial.
Requisits pel CFGS

Hi pot accedir l’alumnat provinent del Batxillerat, i de cicles de grau mitjà. En cas de no complir els requisits d’accés o no tenir les titulacions corresponents, també s’hi pot accedir mitjançant una prova d’accés. En aquest cas caldrà tenir 19 anys complerts en el moment de fer la prova.
També és una bona oportunitat per a tots aquells/elles que ja disposen d’un Certificat de Professionalitat o d’experiència i formació segons els requisits d’accés fixats per la normativa. I poder així complementar el seu currículum. L’IES Jaume I, obre inscripcions avui mateix i fins al dilluns 29 de maig pels interessats en cursar aquest nou cicle.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.