Salou recordarà el Cós Blanc, de forma virtual, en directe, en el marc del programa ludicofestiu d’hivern

Salou recordarà el Cós Blanc, de forma virtual, en directe, en el marc del programa ludicofestiu d’hivern

El Cós Blanc tindrà lloc, en línia i en streaming, el dia 6 de febrer, a les 20 h, amb una sessió especial i exclusiva a càrrec de DJ Moncho, que es difondrà a YouTube de l’Ajuntament de Salou

L’àrea de Serveis Culturals i les regidories d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Salou han preparat un conjunt d’iniciatives ludicofestives, en línia, per a la festa d’hivern, adaptades a les circumstàncies actuals provocades per la pandèmia de la COVID-19.

Malgrat que la gran festa del Cós Blanc no es podrà celebrar com altres anys, l’Ajuntament de Salou ha decidit que tothom pugui recordar les sensacions i moments únics de l’esdeveniment amb una sessió virtual de música especial i exclusiva, ‘Cós Blanc in live’, a càrrec de DJ Moncho, feta amb temes musicals i remescles dels últims anys, que es durà a terme en streaming (directe), el dissabte, dia 6 de febrer, a partir de les 20 h, i que es difondrà al YouTube de l’Ajuntament de Salou (fes clic aquí).

L’alcalde de SalouPere Granados, ha expressat que “enguany, la pandèmia no ha permès que puguem celebrar la impressionant festa del Cós Blanc que, any rere any, reuneix a milers de persones al voltant d’una rua que demostra la implicació i esforços de totes les persones que formen part de les colles participants”. Tanmateix, ha explicat l’alcalde, “hem volgut que totes les persones puguin rememorar els grans i bonics records que ha aconseguit crear, en tots nosaltres, aquesta celebració”.

Així mateix, el dijous, 4 de febrer, es podrà recordar, de forma virtual, la ‘Festa de les colles’, a través de la publicació d’un vídeo que recull dels darrers anys i un tribut a les colles que la fan possible.

La setmana ludicofestiva finalitzarà, el diumenge, 7 de febrer, com ja és tradició, amb el castell de focs, que, enguany, es podrà visualitzar, a través d’un altre vídeo, on es podrà veure el Correfoc, amb la participació de les colles i bèsties de foc, i el tro final del castell de focs d’artifici.La cultura local, molt present al programa festiu


Cal destacar, també, l’exposició d’elements festius que tindrà lloc, de l’1 al 14 de febrer, al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS), i que es podrà veure, a través dels vidres, des de l’exterior del recinte.

Pel que fa a les cercaviles, correfocs i ballades que es viuen, sempre, a Salou, l’àrea de Serveis Culturals ha preparat un vídeo, que es publicarà el dimarts, 2 de febrer, per conèixer, de primera mà, la cultura tradicional i popular del municipi.

La ciutadania també es podrà descarregar, a partir del dia 2, el ‘Calendari de cultura popular’, amb els balls i elements festius de la ciutat, que, a més, permetrà pintar i decorar tots els elements. Les creativitats es podran publicar a Instagram, amb l’etiqueta #asaloufemfestaambsalut.

La Biblioteca de Salou també ha preparat una activitat virtual, en línia, de l’1 al 4 de febrer, que consistirà en localitzar, identificar i desemmascarar els elements festius que s’han barrejat amb les confeticones del Cós Blanc.

Així mateix, el dimecres, 3 de febrer, s’inaugurarà l’exposició d’artistes locals de Salou, a la Torre Vella, que es podrà visitar, de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h (excepte festius), fins al 31 de març. Cal dir que l’aforament és limitat a 6 persones.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “la nostra voluntat, durant l’elaboració d’aquest programa ludicofestiu, ha estat, en tot moment, fer que totes les persones que gaudeixen, any rere any, de la celebració, la puguin tornar a viure, durant aquesta edició, malgrat la situació que vivim”. Per aquesta raó, “volem agrair tothom que hi ha participat i que hi participa, en la cultura local de la nostra ciutat i que fan realitat la Festa Major d’Hivern de Salou”.Activitats de Joventut i Infància


Els més petits de la casa tampoc podran perdre’s el ‘Cós Blanc Xic’S’, el divendres, 5 de febrer, que, enguany, ateses les circumstàncies de la COVID-19, consistirà en gravar un vídeo, explicant allò que més els agrada d’aquesta festa, i publicant-lo a Instagram, amb l’etiqueta #CosBlancXics2021. La regidoria d’Infància, un cop reculli totes les creacions, farà un vídeo que reunirà totes les gravacions dels nens i nenes, i que es podrà descarregar a partir del dia 5 de febrer. Entre tots/es els que participin en l’activitat, se sortejarà un altaveu intel·ligent.

La regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha destacat “la importància d’aconseguir que petits i joves continuïn essent partícips i protagonistes de les iniciatives de la nostra regidoria”. Per aquesta raó, “des d’Infància i Joventut, hem preparat activitats que es poden fer, des de casa, com, per exemple, el Cós Blanc Xic’S que, any rere any, té una gran acollida per part de les famílies”.

El Club Xic’S també ha organitzat un conjunt de tallers especials, a partir del dilluns, 1 de febrer, amb una activitat cada dia. Les creacions es podran enviar al correu electrònic clubxics@salou.cat, i a les xarxes socials d’Infància.

Per últim, la regidoria de Joventut ha elaborat una gimcana, que tindrà lloc de l’1 al 7 de febrer, que consistirà en superar 5 de les 7 proves de l’activitat, per poder entrar en un sorteig d’un altaveu intel·ligent. Les instruccions es podran seguir a l’Instagram de Joventut Salou. Per poder participar, caldrà inscriure’s i etiquetar el perfil, amb el hashtag #CosBlancJove.

Totes les accions ludicofestives es podran seguir a través de les xarxes socials de Serveis Culturals, la Biblioteca de Salou, la regidoria d’Infància (Club Xic’S), i la regidoria de Joventut:

Àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou: a Facebook, @SalouCulturaiFestes; i a Instagram, @saloucultura

– Biblioteca de Salou: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou

– Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou (Club Xic’S): a Facebook, @salou.xics

– Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou (Joventut Salou): a Facebook, @Joventut Salou; a Twitter, @JoventutSalou; i a Instagram, @joventutsalou

– YouTube de l’Ajuntament de Salou: https://www.youtube.com/c/ajuntamentsalouoficial/videos

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.