Sàlvia microfil·la. Sàlvia de flor vermella.

Arbust aromàtic de fulla perenne, procedent d’Amèrica del Nord (Mèxic), amb tiges erectes quadrangulars, molt ramificades, piloses, que poden assolir el metre i mig d’alçada, que de vegades prenen una coloració vermellosa. Les fulles són oposades i peciolades, d’uns 5 cm, de limbe ovat-triangular i marge crenat, de color verd, que desprenen un suau olor a menta.

Les flors apareixen en raïms laxos, en verticil·lastre de 2-4 flors oposades; calze en forma de tub acampanat, pubescent; corol·la de color roig viu, rosa, o blanquinós, segons la varietat, formada per un tub acabat en dos llavis: el superior estret amb forma de caputxó i l’inferior emarginat, ample i corbat cap avall. Floreix de juny a octubre. Planta de baix manteniment que s’adapta a tot tipus de sòl si està ben drenat, fins i tot si és pobre. Suporta gelades de mitjana intensitat i no és gaire exigent amb el reg, que ha de ser moderat, i resisteix la calor i la sequera. Florirà més a ple sol però vegeta bé e mitja ombra. S’empra per confeccionar bordures i massissos, i també es pot conrear en contenidor. És aconsellable fer poda de manteniment per eliminar les branques lletges, les fulles fetes malbé i les flors marcides, i una poda forta abans de la primavera per aconseguir una planta més compacta. La seva multiplicació la farem per esqueix apical en primavera o per llavor, a la que hi haurà que sotmetre a estratificació en fred durant una set mana. Poden ser atacades per la mosca blanca i els pugons, per cargols i llimacs, però el més perillós és l’excés d’aigua que pot afavorir l’aparició d’oïdi i rovell.

La jardineria del mes:

Sembra de pensaments de llavors i violers.

És el moment de fer la plantació d’esqueixos de gerani i marialluïsa.

La gespa s’ha de regar molt, per mantenir al sòl un alt grau d’humitat, i s’ha de segar molt sovint.

Si aneu de vacances, recordeu que les plantes s’han de deixar en un lloc clar i que cal regar-les abans de marxar. Si no teniu ningú que ho pugui fer mentre sou fora, podeu posar els testos dintre la banyera, amb un galleda plena d’aigua al costat i un tros de roba que comuniqui l’aigua amb el test.

Rejovenirem les hortènsies en plena floració eliminant els brots que ja ha florit i els més interns i febles, que no floriran; tallarem directament a la base.

Mantindrem les tanques i arbustos en els límits desitjats fent petites retallades.

4/5 - (3 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.