Segona edició del Poetry Slam

Les Biblioteques Municipals organitzen la segona edició del Poetry Slam aquesta vegada dedicada a Xavier Amorós, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Un concurs de poesia recitada que té com a finalitat fomentar el coneixement de l’obra de Xavier Amorós entre l’alumnat dels instituts de Reus.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha volgut remarcar que “estem molt satisfets de la resposta, ja que en aquesta edició augmenta el nombre d’instituts participants fins a vuit: IES Baix Camp, IES Domènech i Montaner, IES Gaudí, IES Gabriel Ferrater, IES Josep Tapiró i IES Salvador Vilaseca, Col·legi Mare Molas i Col·legi Sant Josep”.

Prèvia a la realització del concurs els grups classes participants realitzen un seguit d’activitats en els mateixos centres educatius:

  • Tallers de lectura amb un lot de llibres itinerant de «Poemes inèdits de Xavier Amorós» editat per Xavier Amorós Corbella de les Biblioteques Municipals. (De desembre 2022 a març 2023).
  • Tallers d’escriptura i d’interpretació impartits per Salva Soler, poeta multidisciplinari, campió de l’Estat espanyol i medalla de bronze a la Copa del Món de Poetry Slam 2015 i un dels majors exponents de la poesia escènica i el spoken word a nivell internacional.

Calendari:

  • Taller d’escriptura:  el 16, 17 i 30 de març
  • Taller d’interpretació: el 31 de març, 13 i 14 d’abril

La semifinal tindrà lloc a la  Biblioteca Central Xavier Amorós el 17 d’abril a les 6 de la tarda. I la final a la Fira Epíleg el 10 de juny.

És novetat d’aquesta edició uns tallers de rap a càrrec de Fetitxe 13 que s’oferiran a alumnes no seleccionats per la final i que es realitzaran a la Biblioteca Central Xavier Amorós. També l’actuació conjuntat a la Fira Epíleg de Salva Soler (Poetry Slam), Fetitxe 13 (rap) i alumnes que han participat a la Poetry Slam 23 «Som Amorós».

La primera edició es va realitzar l’any passat en el context de l’Any Gabriel Ferrater. A partir d’un vers del llibre Les dones i els dies, els alumnes escrivien la seva pròpia composició que després recitaven. El guanyador de l’any passat va ser l’alumne Ismail Moussafi de l’Institut Josep Tapiró.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.