La sensació de passejar relaxadament entre arbres centenaris i animals exòtics, gaudir de la seducció de l’arquitectura modernista, aturar-se sense presses en les parades d’artesania, flors, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura … Tot això es concentra en el Samà Slow Market, amb la seva segona edició que torna des del dijous 5 fins al diumenge 8 d’agost per reunir a una trentena de comerciants i artistes de Cambrils a les més de 14 hectàrees de Parc Samà.
El II Samà Slow Market ofereix quatre dies plens de música i esdeveniments per a tota la família, amb activitats específiques per als més petits. Com en la primera edició, la filosofia que inspira aquesta iniciativa consisteix a proposar “una experiència diferent de consum, que trenca la rigidesa de l’oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible, responsable i sense estrès, en plena comunió amb la natura”, subratlla Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, empresa gestora del Parc Samà.
“Proposem -explica Castillo- la trobada en un ambient relaxat de la millor oferta comercial de Cambrils amb els seus clients, -al aire lliure i sota els estàndards més elevats de seguretat sanitària-, en un espai ple de bellesa: un jardí modernista i romàntic creat el 1881, que s’esforça a recuperar la seva esplendor, on habiten més de 1.500 espècies de flora i fauna”.
L’èxit de la primera edició ha permès donar continuïtat al Samà Slow Market, que neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament. “Tenim clar que hem d’estimular les sinergies entre dos pols d’atracció molt importants per a la nostra economia i prestigi internacional, com són el Parc Samà i un comerç de primer nivell”, exposa el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein.
“Durant aquests dies d’estiu -afegeix Klein- vam crear l’aparador per que tothom visiti i vegi de primera mà les nostres fortaleses: els que vagin a al Parc Samà també podran anar més tard a visitar Cambrils, i els que estiguin a Cambrils tenen com al·licient la visita a el parc amb el comerç i l’artesania local com a pretext “.
“La bona resposta de l’any passat -valora Teresa Recasens des de l’Associació de Comerciants Vilacentre- ens ajuda a encarar el futur: qualsevol esdeveniment que doni a conèixer la qualitat i diversitat del nostre comerç és benvingut; a més, per als artesans, aquest tipus de mercats són molt importants, i més ara … hem arrencat el ‘Slow Market’ en temps de pandèmia, i això ens ha suposat algunes limitacions, però ens estem fent un lloc entre les activitats d’estiu de tot Catalunya, i a més ajudem a divulgar el patrimoni natural i cultural de el Parc Samà perquè el visitant comprovi que el nostre destí no és només sol i platja “.
A l’igual que a la primera edició el Samà Slow Market s’enfoca també a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per l’Organització de Nacions Unides com a part de la seva Agenda 2030. El Samà Slow Market vol mostrar la importància del consum i la producció sostenibles. El parc alberga el laberint dels ODS amb 17 pistes / preguntes (una per cada objectiu) que els visitants han de respondre durant el recorregut.
Calendari d’obertura i tarifes
La inauguració del II Samà Slow Market tindrà lloc el dijous dia 5 a les 12 hores; aquest dijous el parc tancarà a les 22 hores. Divendres i dissabte l’horari és de 10 del matí fins a les 12 de la nit. Diumenge, últim dia del Samà Slow Market, l’horari serà de 10 del matí a 10 del vespre. Durant tots els dies, els comerciants descansaran des de les 14 fins a les 17 hores. Les tarifes per accedir a el parc durant el Samà Slow Market no varien (10 euros), excepte per a aquells que tinguin el passi anual (Samalina), que amb un abonament de 5 euros tindran accés a tots els dies de l’esdeveniment. Els residents de Cambrils tenen un 50% de descompte en l’entrada.