Els Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Baix Camp atenen 4.912 usuaris el 2016

gent gran

Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal del Baix Camp han atès un total de 4.912 persones durant l’any 2016, la majoria de les quals per necessitats d’informació i orientació sobretot relacionades amb mancances socials, econòmiques i problemes de salut.  

Pel que fa a les prestacions d’urgència socials, el Consell Comarcal ha atès 264 sol·licituds pel lloguer, l’hipoteca, als allotjaments alternatius i els subministraments. La resta de sol·licituds presentades, unes 1.172 sol·licituds, també han estat tramitades pel departament de Serveis Socials de l’ens però han estat cobertes per altres administracions competents.  

Un altre dels serveis gestionats per aquest àrea és el Servei d’Atenció a Domicili (SAD), que compten amb 101 usuaris que han rebut ajuda en el seu domicili i 134 més, que han estat atesos segons el grau de dependència reconegut a través d’un PIA (Pla individual d’Atenció). Les actuacions que realitza el SAD a domicili es sintetitzen en la cura de la higiene personal i la alimentació de l’usuari, el manteniment de la llar, les compres domèstiques, la preparació del menjar i la socialització de la persona que està a casa.  

Relacionat amb el Servei del SAD, Serveis Socials també ha comptabilitzat, pel passat 2016, la instal·lació de 127 aparells de teleassistència i la concessió de diversos ajuts tècnics per a la compra de cadires de rodes, caminadors, matalassos i accessoris de mobilitat per al bany.

Altres serveis a destacar dins l’àmbit dels serveis socials bàsics són els serveis d’acolliment residencial d’urgència per atendre casos de violència de gènere, i el servei de menjador social del qual se’n van beneficiar 95 usuaris durant el 2016.  

Els col·lectius que majoritàriament s’han beneficiat d’aquest serveis són les famílies i la gent gran.

El Consell Comarcal del Baix Camp assumeix els serveis socials bàsics de 26 municipis de la comarca (tots menys Reus i Cambrils) que tenen menys de 20.000 habitants, amb una població de 51.470 habitants (dades 2016).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.