Sessions obertes sobre ‘La masoveria urbana’

La Comunalitat Reus Sud, el projecte de foment de l’economia social, solidària i del cooperativisme que incideix en l’àrea sud de la ciutat, organitza aquest mes de novembre tres sessions obertes per promoure la masoveria urbana com una alternativa d’habitatge.

La masoveria urbana és el contracte a través del qual la persona que utilitza un habitatge es compromet a realitzar una reforma o rehabilitació que s’acorda per contracte amb el propietari, com a contraprestació per l’ús que en farà durant el temps acordat. Aquesta és una alternativa a la compra i al lloguer que permet garantir el dret a l’habitatge digne i que pot ser d’interès per aquelles persones propietàries o expectants d’habitatge que busquin alternatives als contractes de lloguer o a la compra-venda.

Aquestes sessions seran moderades per la Núria Domingo de “La Masovera” (lamasovera.org), un col·lectiu de professionals que treballa pel dret a un habitatge digne, la cura del patrimoni i del medi ambient.

Les sessions obertes ‘El Lloguer per obres i Masoveria Urbana. Una alternativa per l’habitatge’ es realitzaran els següents dies:

• 14 de novembre a les 15h al Passeig del Carrilet

• 15 de novembre a les 17h a la Plaça de Gabriel Ferrater i Soler

• 16 de novembre a les 19h al Centre Cívic Mas Abelló

L’assistència a les sessions és lliure i està oberta a propietaris i a possibles llogaters.

Programació de novembre

A més de les sessions sobre masoveria urbana, aquestes són les jornades que organitza la Comunalitat Reus Sud per aquest mes de novembre:

  • El 16 de novembre, de 18 a 20 hores a la Biblioteca Pere Anguera es farà la tercera trobada per crear un espai d’empoderament de dones al sud de Reus amb l’objectiu de crear relacions interpersonals promovent l’autoestima i construir xarxes de suport.
  • El 17 de novembre de 18 a 19.30h al Centre Cívic Migjorn tindrà lloc la taula rodona ‘Cuidadores, com ens cuidem?” per reflexionar entorn de l’autocura de les persones cuidadores. Dues professionals de les cures compartiran la seva experiència des de la psicologia, l’activisme i l’economia social i solidària. Són Tsunamis García, psicòloga i sòcia fundadora de Les Abelles Coop i Elba Mansilla, investigadora i docent de La Ciutat Invisible, i responsable de Coopolis. Per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia al següent enllaç: https:// www.eventbrite.com/e/entradascuidadores-comens-cuidem449491530267
  • El 22 de novembre a les 20:00 a la Sala Santa Llúcia es convoca una trobada de comerciants, restauradors i altres professionals del Carrilet per presentar la comunalitat i compartir necessitats i sinèrgies.
  • Finalment, el 24 de novembre de 19 a 21 hores al Centre Cívic Migjorn es farà una jornada sobre “Alternatives per enfortir el teixit de cures comunitàries”. La jornada estarà dividida en dues parts. Una primera xerrada on es donarà a conèixer l’estat del treball de cures a Catalunya a partir de l’informe elaborat per Elba Mansilla, investigadora i docent de La Ciutat Invisible, i responsable de Coòpolis, i Dolors Comas, catedràtica d’antropologia social i cultural en la Universitat Rovira i Virgili i presidenta de la Fundació Nous Horitzons. La segona part consistirà en una taula rodona, a la que s’hi sumarà Innan Urueta, treballadora social i membre de la Cooperativa Clarà Ser Grans per reflexionar respecte a la importància social i econòmica del teixit de cures comunitàries i de quines alternatives tenim o podem im pulsar per enfortir-les. Per assistir-hi caldrà fer inscripció prèvia al següent enllaç: https:// www.eventbrite.co m/e/entradasalternatives-perenfortir-el-teixit-decures-comunitaries44949608388

Cal recordar que la Comunalitat Reus Sud té un estand al mercat de marxants del Carrilet, cada dimecres en horari de 9h a 14h, per donar-se a conèixer i atendre a les persones que s’apropin i vulguin fer aportacions. La Comunalitat Reus Sud és una de les 22 comunalitats urbanes que s’han constituït a Catalunya gràcies al programa de subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. S’articula a través de cinc entitats: Icaria Cooperativa (que actua com entitat coordinadora), les cooperatives Les Abelles, Llars Familiars, l’Associació Reus Refugi i l’Ajuntament de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.