Set centres educatius de la ciutat participen al projecte ‘Tots Dansen’

Un total de 251 alumnes de 7 centres educatius de la ciutat participen al projecte Tots Dansen, impulsat pel Mercat de les Flors de Barcelona, el Consorci Transversal – Xarxa d’Activitats Culturals i la implicació de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, a través del Consorci del Teatre Bartrina. L’objectiu d’aquest projecte és apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove, i esdevé alhora una eina educativa pel professorat. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “Tots Dansen és un aprenentatge i una vivència i experiència positives, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari”. Ho fa, a més, com un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat de Catalunya, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat. 

El coreògraf que estarà a disposició dels alumnes i professors a Reus serà Mario G. Sáez. Enguany es tornaran a fer els assajos al teatre amb el coreògraf i amb Ció Borràs, formadora local del projecte a la ciutat. 

El projecte que es treballarà és “Celebració. Els diumenges de la vida”. El punt de partida d’aquesta proposta és el concepte de “celebrar” en les seves diferents opcions. Sempre s’ha celebrat dansant, des dels balls de la cort després de guanyar una guerra fins als festivals de música i concerts multitudinaris, de la sardana als balls del Fortnite amb què els avatars celebren les seves conquestes. Un munt de referents que estan plens de moviment i que explorarem per crear un llenguatge propi que celebri les possibilitats del cos i que ens havia de permetre transformar un concepte en espectacle.

Els instituts que participen enguany al Tots Dansen són el Gabriel Ferrater i Solér, el Gaudí, el Baix Camp, el Pi del Burgar, el Salvador Vilaseca, el col·legi Sant Josep i l’Institut Roseta Mauri. El projecte s’adreça preferentment als estudiants de 2n i 3r d’ESO i vol introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a partir de coreografies dissenyadoes especialment per a l’ocasió. 

Després de tot el treball i els assajos, el resultat es mostrarà i presentarà en públic el dimarts 25 d’abril i l’endemà dimecres 26 d’abril. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.