Setmana d’espectacles musicals al Teatre Fortuny

Espectáculo musical Reus 2019 arrte

El Teatre Fortuny inicia uns dies de ple rendiment gràcies a les diverses funcions programades per a aquesta setmana. Després de l’èxit de les darreres representacions realitzades, l’espai escènic reusenc està preparat per a una nova setmana d’activitats, que en aquesta ocasió, tindrà la música com a principal protagonista.

Reus art 2019 espectacle musicalEn primer lloc, aquest mateix dimarts dia 12 de novembre, a les 20:30 h, el Fortuny acollirà “La Ventafocs”, de Gioachino Rossini, a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell, en el que és una de les produccions operístiques incloses al Cicle Òpera a Catalunya. La representació, que es divideix en dos actes i que estarà sobretitulada en català, compta amb un text de Jacopo Ferretti, basat en part del conte de Charles Perrault i en el llibret de Charles-Guillaume Éttienne per al compositor maltès Niccolò Isouard.

Es tracta d’una obra estrenada a Roma l’any 1817. L’òpera va ser rebuda amb hostilitat i va estar plena de contratemps, però malgrat la seva falta d’èxit en l’estrena, Rossini havia profetitzat des del principi que aquesta òpera acabaria triomfant. Finalment, la seva obra va viatjar a Barcelona, Viena, Londres, París, Berlín… i fins i tot a Nova York i Austràlia. L’òpera dura 3 hores i 10 minuts i el preu de les localitats oscil·la entre els 48€ i els 15€.

Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band Project
El teló del Teatre Fortuny tornarà a aixecar-se per la música aquest dissabte dia 16 de novembre. Ho farà per un concert extraordinari, inclòs a la programació del cicle Vermusic 2019, que anirà a càrrec d’Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project. El concert començarà a les 21:00 h i portaran a escena “La Tendresse”, un tribut a la cançó francesa i a la força de la música que encomana l’amor. Sonaran peces de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gainsbourg, entre d’altres.

En total són catorze els músics que pujaran dalt de l’escenari i que formen part de la BigBand Project, que juntament amb un director arranjador i una intèrpret, uniran la música de les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig i les composicions exquisides i curoses de l’Àlex Cassanyes. El concert durarà 90 minuts sense entreacte i el preu de les entrades serà de 20€ o 18€.

Espectacle familiar per a tots els gustos
Per acabar, el diumenge 17 a les 12:00h, l’espectacle familiar “Els cistells de la caputxeta” de Samfaina de colors, aterrarà al Fortuny. La Caputxeta no tenia un cistell, si no que en tenia dotze: un per cada mes de l’any. Si bé és cert que dintre del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que cada mes de l’any s’hi ha deixat caure en forma de vers i de tonada, de poesia i de cançó.

La funció passejarà pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol “Per molts anys!”, on el poeta va dedicar una poesia a cada mes de l’any. L’espectacle durarà 50 minuts. El preu de les entrades és de 10 euros i les localitats són numerades.

I també teatre
Aquest divendres dia 15 de novembre el Teatre Fortuny rebrà també una representació teatral. Serà “Cinco horas con Mario, de Miguel Delibes, un testimoni de la realitat social i ideològica dels anys 60. Dirigida per Josefina Molina, el muntatge compta amb l’actuació estel·lar de Lola Herrera. La funció dura 85 minuts i els preus de les entrades oscil·len entre els 30 euros i els 10 euros.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.