Setmana Santa 2022

L’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, enceta el Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma, amb la presentació del cartell que il·lustrarà la Setmana Santa, i el quadríptic amb la programació d’enguany.

El president de l’Agrupació, Josep Domene, ha manifestat que “valorem l’esforç de les diferents entitats de Setmana Santa que durant aquests dos anys, on les activitats al carrer no han pogut realitzar-se, han trobat en les xarxes socials, en les retransmissions per diferents mitjans audiovisuals o adaptant els actes dins de les parròquies els diferents actes programats. Mantenint així, dins de les mesures sanitàries del moment, tota aquella programació que ha sigut possible”.

L’Agrupació d’Associacions i la regidoria de Promoció de Ciutat han presentat aquest dimecres el programa previst per enguany i el cartell, una fotografia de Laia Solanellas, “cada any s’intenta que la imatge sigui original i representativa de la Setmana Santa de la ciutat, cercant perspectives o visions diferents d’un element cultural i tradicional de la ciutat com són els diversos actes que es fan durant la Setmana Santa o fins i tot elements que a vegades passen desapercebuts. La imatge d’enguany, té una perspectiva que crèiem es força representativa de la Setmana Santa i des d’una visió més simbòlica”, ha explicat Domene.

Per la seva banda, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat que “la pandèmia ens ha afectat a molts nivells, no cal dir-ho, però també directament a la celebració de trobades festives i tradicionals, com la Setmana Santa. Enguany, però, sempre que la situació sanitària es mantingui i continuï tot tal com està previst, tornarem a tenir una celebració al carrer que segur que serà referent al nostre territori, com ho ha esta sempre”.

Pel que fa a les celebracions, la Germandat de Sant Josep Obrer, que tenen la seva seu a la Parròquia de Sant Josep Obrer, enguany celebra els seus 25 anys, ja que fou fundada a la mateixa parròquia l’any 1997. El dia 27 de març es beneirà la restauració del grup escultòric de la Primera Caiguda, en un acte que es durà a terme a la seva parròquia.

Enguany també es presentarà la restauració del pas de la Verge de l’Amargura el Dimarts Sant, abans de l’inici de la processó a la parròquia de Sant Joan, i també es farà una presentació de com s’ha dut a terme aquesta restauració i recuperació el dia 7 d’abril. Al programa s’hi poden trobar els actes organitzats pel Centro Aragonés el Cachirulo i, destaca també que la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari celebra els 70 anys de la benedicció del pas de la Verge del Calvari, i es duran a terme diferents actes per commemorar aquesta efemèride.

La Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, enguany celebra els 60 anys de la benedicció del seu pas, El Petó de Judes. Una de les principals novetats d’enguany és el canvi de recorregut de la processó del Prendiment el Dimecres Sant. La Confraria dels Sants Just i Pastor i la Confraria de Sant Pere Apòstol sortiran des de la Prioral de Sant Pere, continuaran pel Fossar Vell i raval de Robuster. La Confraria de Jesús de l’Amargura sortirà de l’església de Sant Francesc d’Assís, continuarà pel carrer de Misericòrdia i raval de Robuster on es trobarà amb les Confraries dels Sants Just i Pastor, i de Sant Pere Apòstol. Continuaran el recorregut conjunt pels ravals de Robuster i de Sant Pere, plaça de la Puríssima Sang, raval del Pallol, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major, Fossar Vell, raval de Robuster i carrer Misericòrdia per acabar a la parròquia de Sant Francesc d’Assís.

Enguany s’editaran 10.000 quadríptics amb tots els actes que es duen a terme durant la Quaresma i els Dies Sants per incrementar, o si més no, mantenir la promoció i projecció de la Setmana Santa a la ciutat i arreu del territori, amb actes en què es barregen cultura i religiositat popular. També es mantindrà el codi QR a través del qual es podrà accedir a la programació via internet.

Es reprèn el Concurs Fotogràfic, en la seva IX edició i fotògrafs tant professionals com amateurs poden presentar les seves fotografies amb temàtica relacionada amb la Setmana Santa de Reus. Finalment, com és tradicional, es continua amb l’edició de la postal de Setmana Santa a càrrec de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de la ciutat, amb la imatge, seguint l’ordre de processó, del misteri de la Llançada de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.