Siurana: graus i rius per Ester Borràs Giol

Siurana dona molt de joc si el que ens agrada és recórrer senders i senderonets.

Diversos camins, molts d’ells encara amb trams empedrats, uneixen el poble i els diversos masos de la zona amb el riu Siurana i el barranc de la Gritella, mentre que els del vessant nord-oest de la serra de la Gritella permeten un descens ràpid i directe cap a la banda de Cornudella. Tots plegats reben el nom de graus, perquè en un moment o altre han d’acabar superant el cingle.
En aquesta proposta d’excursió només passarem per quatre: el del barranc del Carcaix, el del Mas de la Noguera, el del Nen de Prades i el del Corral Nou. Un itinerari que ens oferirà perspectives diferents mentre ens endinsem en la vegetació d’aquest racó de les Muntanyes de Prades.
Comencem caminant per la pista que substitueix part de l’antic camí de Prades durantuna bona estona. L’abandonem per agafar el sender que va cap als Puntalots, però de seguida el deixem per iniciar la primera baixada, tot resseguint l’ombrívol barranc del Carcaix. Si estem de sort, potser veurem alguna orquídia.
Arribem a l’aigua barreig dels barrancs del Carcaix i de la Pedregosa, el travessem i remuntem aquest segon barranc, havent de fer alguna grimpadeta sense cap complicació especial. Abandonem el llit del barranc i ens enfilem pel bosc fins arribar a la pista que ens portarà cap a l’enrunat Mas de la Noguera.
Encarats cap al sud, primer per pista i després per sender, arribem a una zona d’avencs i cingleres impressionants. Continuem fins a arribar a l’indicador de les Socarrades i poc després al del grau del Nen de Prades. Comencem a baixar per aquest grau, on també hi haurà alguna desgrimpada.

Desemboquem al camí que porta cap a la Febró i que ressegueix el riu Siurana. Elseguim en direcció a Siurana. Creuem un parell de cops el riu i arribem al Molí de l’Esquirola. Travessem el barranc del Carcaix i, poc després, agafem el grau del Corral Nou, per on pugem decididament. Des d’aquí ja només ens cal arribar fins on tinguem el cotxe.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.