‘Som aquí, estem vius i fent coses per la ciutat com sempre’

L'Orfeó

El Bravium a l’exili

Parlem amb Ferran Figuerola, president del Bravium Teatre, sobre la situació actual de l’entitat i la nova temporada en que han estat acollits per l’Orfeó Reusenc.

En quin estat es troba el Bravium?

Estem animats i il·lusionats. Amb ganes de fer les coses que normalment el Bravium fa. No podem deixar que decaigui

Com està la situació?

Vam tenir una reunió fa unes setmanes. Les obres estan aturades; segons l’arquitecte la primera fase era acabar el diagnòstic de l’estat de la casa. No sabem quan s’executaran les següents fases. En aquesta reunió ens van ensenyar l’espai que ens poden oferir al segon pis. El que eren les nostres oficines passaran a ser un accés directe del carrer a l’escenari i sortida d’emergència. El que sí van afirmar és que mantenen el seu compromís que, un cop finalitzin les obres, Bravium Teatre podrà tenir allà la seva seu social i exercir les activitats culturals. La nostra voluntat és tornar-hi però manca veure quines són les condicions ja que probablement es crearà la figura d’un administrador que gestioni l’espai.

Quina és l’alternativa?

L’alternativa és la que tenim ara. Tenim un espai gran en ple centre de la ciutat cedit per un soci de l’entitat al costat mateix de l’Orfeó Reusenc, que són els nostres germans i que s’han portat de manera excel·lent, no només ells sino altres entitats de la ciutat. De moment l’alternativa per poder posar públic a la nostra programació és fer-la a l’espai de l’Orfeó. A l’espai on actualment tenim la secretaria, arxiu i magatzem no hi podem posar públic. El que sí farem allà seran els nostres cursos de teatre; tant per a adults com per a joves. Hem habilitat la planta baixa amb un escenari, cortinatges i focus. Dins de la provisionalitat estem a gust, l’espai és agradable i gran.

I quant temps durarà aquesta provisionalitat?

No ho sabem. Encara no se’ns ha comunicat data de previsió de finalització de les obres.

Si es compliqués el retorn, aquest espai provisional podría ser definitiu?

Jo crec que sí però no seria el teatre que teníem amb una capacitat de 350 localitats. Per posar públic allà s’hauria de fer una adequació exhaustiva a tota la normativa de seguretat i tampoc hem calculat quin número de localitats hi podrien cabre, però masses tampoc. Aquest no és el nostre objectiu. El nostre objectiu es poder seguir amb la programació a l’Orfeó i fer els cursos de teatre i guitarra, que també teníem en marxa, en aquest espai i sobretot estar vius. La gent ha de saber que el Bravium no ha desaparegut, ni molt menys: de moment som en un espai provisional i amb el temps ja veurem que decidim.

Com es compaginaran les programacions de l’Orfeó i del Bravium?

Hem creat un calendari.

Ens comuniquem sovint i tot és molt fluït, no ens solaparem. Però és cert que volem anar a poc a poc; de moment no programarem cada cap de setmana com fèiem. El que sí volem és acabar la celebració del 70è aniversari de l’entitat amb uns actes especials que es realitzaran als mesos de novembre i desembre.

Què diries a la gent que estima el Bravium?

Que estem vius, que som aquí i que estem fent coses per la ciutat, com sempre. Estem amb moltes ganes, tot i que hem patit molt, i s’ha treballat moltíssim durant tot l’estiu per deixar a punt el nou espai amb un temps rècord. La manera en que ens poden ajudar és anant al teatre: ens trobaran a l’Orfeó Reusenc, amb els nostres germans.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.