TALLER A REUS DEL XEF LUIS GARCÍA SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE LA CUINA LÍQUIDA

xef Luis García

El xef Luis García impartirà un curs sobre la importància de la cuina líquida a Reus, a L’Espai Viu (Viu l’Ecològic) el pròxim divendres 22 de setembre a les 18:30 hores.

Cada cop més, la nostra alimentació es basa en productes molt processats, carregats de sal i saboritzants que roben líquids al nostre organisme. Consumir una quantitat suficient de fruites i verdures, majoritàriament crues, sembla ser quelcom incompatible amb la forma de vida actual. Per això, els aliments líquids vegetals s’han convertit en una revolució a la nostra societat. En el seu nou llibre, Cocina líquida vegetal (Diversa Ediciones, 2017), Luis García proposa un centenar de receptes líquides, fàcils d’elaborar i sanes, i ens mostra tots els elements necessaris per introduir-nos a la cuina líquida i descobrir una forma d’alimentació neta i lliure de productes d’origen animal, que ens farà canviar la forma d’entendre la cuina.

Luis García és un xef canari, especialista en cuina vegetal saludable, que té com a objectiu promoure un estil de vida més conscient, basat en una correcta relació amb la resta d’animals. Per això, tota la seva cuina és cent per cent vegetal o vegana, és a dir, no utilitza cap producte animal ni derivat d’animals (com ara llet, ous o mel) en les seves elaboracions. A més, el xef ha fundat l’escola de cuina Luis García Vegan Food Academy, i dirigeix el màster en cuina vegana professional, una eina per ajudar tots aquells que volen dedicar-se a la cuina vegana i necessiten formació.

Segons García, a la societat actual els líquids són els grans perjudicats. “D’una banda, només en prenem quantitats molt baixes, i estem en un procés de deshidratació constant —explica—. I d’altra banda, els líquids que sí que prenem no són saludables: cafè, begudes ensucrades, alcohol… Per això és fonamental que incrementem el consum de líquids com un primer pas cap una alimentació saludable». Tal com explica el xef, els batuts i el sucs són una forma excel·lent per donar els primers passos cap una alimentació saludable i vegetal, ja que permeten incrementar el consum de vegetals i augmentar la hidratació.

Però la cuina líquida va molt més enllà de batuts i sucs, i és per això que el seu llibre Cocina líquida vegetal també incorpora receptes de sopes i cremes, llets vegetals, amaniments i ferments. Els assistents als seu taller de cuina líquida a L’Espai Viu podran aprendre a preparar i degustar una bona mostra d’aquestes receptes, i entrar en contacte amb un tipus de cuina que reporta molts beneficis per la salut.

Tal com explica l’autor, «fer-se un suc o un batut verd al matí és un primer contacte que fa que a poc a poc es vagi explorant l’alimentació vegetal, i quan la gent descobreix que pot millor la seva salut senzillament incorporant sucs i batuts de vegetals segueix donant passos endavant».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.