Taller sobre Aromateràpia i la prova l’Almogàver aquest cap de setmana a l’Albiol

fonaments de l’Aromateràpia

L’Albiol viurà un cap de setmana intens que començarà divendres i continuarà dissabte amb dues activitats ben diverses però totes dues relacionades amb el benestar i la salut de les persones. Així, divendres 16 de març s’iniciarà un nou cicle de tallers que amb el nom “L’Albiol Saludable” se centrarà en el benestar mitjançant teràpies alternatives com l’aromateràpia i la risoteràpia, mentre que dissabte 17 de març tindrà lloc la VIII Almogàver Muntanyes de Prades.

Aquest primer taller del cicle organitzat per l’Ajuntament de l’Albiol tractarà dels fonaments de l’Aromateràpia, i anirà a càrrec de Pere Peñalver, que és farmacèutic. Després d’estar dos anys com a professor de Química General a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB), en 1976 encaminà la seva vida professional al món de la veterinària on desenvolupà nous additius per a l’alimentació animal i preparats farmacològics. Els seus treballs innovadors van obrir una nova línia d’investigació sobre la contaminació fúngica dels aliments pel bestiar.

A principis dels 1990 percep que l’ús d’antibiòtics i productes químics per  a l’alimentació de l’aviram, i la ramaderia en general, és insostenible per les seves implicacions en la salut humana i per la contaminació del medi ambient. En aquest moment comença a desenvolupar noves alternatives naturals més respectuoses amb el medi ambient, concloent que  la millor manera d’aconseguir-ho són els olis essencials de plantes. Des de llavors l’estudi de les essències és el punt clau del seu treball, que l’ha portat també a participar en congressos, impartir cursos i publicar 3 llibres sobre Aromateràpia.

El taller és gratuït i tindrà lloc a les 20 hores a la sala Joan de Martorell de les Oficines Municipals de l’Albiol a Masies Catalanes.

Caminada de resistència

D’altra banda, el dissabte 17 de març l’Albiol és un punt central de la caminada de resistència no competitiva Almogàver de les Muntanyes de Prades que arriba a la vuitena edició. L’Ajuntament de l’Albiol col·labora amb un punt d’avituallament de la prova ubicat al seu terme municipal, aportant aliments i begudes per a les persones participants.

L’Almogàver Muntanyes de Prades és una caminada que vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers i proposa un recorregut de 55,5 km senyalitzats per camins de muntanya i 4120 m de desnivell acumulat, que transcorre íntegrament per les Muntanyes de Prades amb sortida i arribada a la vila de Vilaplana. Els participants, amb un màxim de 500 persones, tenen un temps limitat de 15 hores per completar el recorregut. A més, és una prova puntuable per al Circuit Català de Caminades de Resistència 2018, en què s’estableix una puntuació individual. L’entitat organitzadora és l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades.

3/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.