Tarragona acull la 14a edició del cicle de conferències ‘Experiència de Periodista’

Els periodistes Mayka Navarro, Laura Fa, David Ramos i Gerard Romero participaran del 27 d’abril al 18 de maig a la catorzena edició del cicle de conferències Experiència de Periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent.
El cicle de conferències reinventa enguany el seu format. D’una banda, es trasllada a la Sala Zero de Tarragona (C. Sant Magí, 12), propiciant un ambient relaxat entre públic i convidat. En aquest sentit, s’ha dissenyat un set més intimista, que recorda més a un latenight que no pas a una conferència formal.
D’altra banda, l’Experiència de Periodista modifica el calendari habitual per traslladar-se als dijous a les 20 hores, en un horari afterwork que pretén ser punt de trobada de periodistes, estudiants de Periodisme i públic en general.
La periodista especialitzada en successos i crònica policial Mayka Navarro inaugurarà el cicle el 27 d’abril; el següent dijous, 4 de maig, serà el torn de la periodista de crònica del cor Laura Fa; l’11 d’abril hi participarà el fotoperiodista de Getty Images, David Ramos; i el punt i final del cicle el posarà, el 18 de maig, l’streamer i periodista esportiu Gerard Romero.
L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts periodistes ens acostin la seva trajectòria i ens aportin la seva visió sobre un sector en constant transformació, com és el del periodisme i la comunicació.
El cicle Experiència de Periodista es du a terme des de l’any 2009 i només es va haver d’interrompre el 2021 a causa de la pandèmia. Ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig, Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López, Ernesto Ekaizer, Mònica Terribas, Victor Amela, Esther Vera, Joel Mestre, Jordi
Borràs, Patrícia Plaja, Jordi Baró, Joan M. Pou, Laura Rosel, Ricard Torquemada, Carlos Enrique Bayo, Emilio Morenatti, Danae Boronat, Anna
Surinyach, Txell Feixas, Toni Orensanz, Anna Punsí, Sandra Balsells i Manel Alias.
Les conferències es duran a terme a les 20.00 hores a la Sala Zero de Tarragona (C. Sant Magí, 12). L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol
L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions de comunicació d’interès pels periodistes i la societat en general, així com d’altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins.
En aquest sentit, l’acord, iniciat l’any 2013, estableix el finançament per part de Repsol de la catorzena edició de l’Experiència de Periodista, que inclou la inserció de baners publicitaris a diversos mitjans i l’edició de material gràfic de les conferències; l’organització d’una jornada de caràcter formatiu sobre temes tècnics; el mecenatge de tres de les categories del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, el suport econòmic a l’APP de convocatòries de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN, i l’organització d’altres activitats d’interès periodístic.
El president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Esteve Giralt, i el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, han oficialitzat avui la reedició, per onzè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.