Teràpia i Entrenament visual per millorar el Rendiment Escolar

Òptiques Teixidó

El teu fill no rendeix a l’escola d’acord amb les seves capacitats i esforç realitzat? Es dispersa o perd l’atenció amb facilitat? El 80% de la informació sensorial que arriba al nostre cervell ho fa per via visual, però veure bé no és sinònim de comprendre el que veiem.

La mala ortografia, la baixa velocitat o comprensió lectora i la dificultat a l’hora de copiar o memoritzar textos poden amagar problemes d’eficàcia visual i percepció.

Per millorar el rendiment escolar l’objectiu de la teràpia visual és entrenar totes les habilitats que estan involucrades en l’aprenentatge. Per poder llegir, el cervell ha de coordinar els dos ulls, convergir per mirar els llibres i divergir per atendre la pissarra, enfocar el text de prop i de lluny, moure els ulls amb harmonia per no saltar lletres, paraules o línies. Necessitem unes habilitats perceptuals eficaces per entendre el que aprenem i també necessitem integrar totes les habilitats esmentades amb el sistema auditiu i amb el sistema motor per millorar el processament de la informació visual.

La Teràpia Visual es basa en exercicis a casa, d’acord amb la pauta marcada per l’especialista, combinats amb sessions setmanals a consulta, on es fan servir les tècniques i els instruments més indicats per a cada pacient.

La utilització de noves tecnologies és una de les grans apostes del servei de Teràpia Visual a Òptiques Teixidó, entre les quals destaquen l’ús de pantalles tàctils o ulleres de realitat virtual. Un conjunt d’activitats que les nenes i nens viuen com qui juga a un videojoc, ja que es treballa amb diferents reptes desenvolupats específicament per a cada habilitat.

En aquest sentit, la motivació és un aspecte fonamental que fa possible avançar en la teràpia visual, programada per millorar gradualment les habilitats visuals al màxim potencial.

Equip de Teràpia Visual

Òptiques Teixidó

info@opticateixido.com

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.