Torna la Biblioteca Sobre Rodes amb la mirada posada en unir literatura i consciència medioambiental

Biblioteca Sobre Rodes a l'hospital Sant Joan de Reus.

El projecte impulsat per les Biblioteques Municipals de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, la Biblioteca Sobre Rodes, reinicia la seva activitat en el que serà la segona temporada amb la mirada posada en unir, per a aquesta nova edició, literatura i consciència medioambiental, sumant-se d’aquesta manera al projecte de sensibilització i d e protecció del medi ambient “Fem consciència el compte enrere ha començat” iniciat per les biblioteques reusenques durant el mes de gener. 

De fet, La Biblioteca sobre rodes és un dels instruments més visibles de les Biblioteques Municipals per a fer difusió de la informació a l’entorn del canvi climàtic i de les estratègies que es desenvolupen a nivell internacional a partir dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. També per a descobrir en totes les formes de la literatura, un camí de transformació personal i social.

La finalitat que la Biblioteca Sobre Rodes té pel 2020 és la de continuar aproximant la lectura, la informació i els serveis bibliotecaris a espais de la ciutat allunyats dels equipaments estables. Però, en aquesta ocasió amb uns fons de llibres de temàtica relacionada amb el medi ambient i amb activitats dissenyades per promoure la sensibilització, la consciència i els hàbits per a la protecció del planeta, tenint cura del nostre entorn més immediat. Ens referim a una ampliada oferta d’activitats, en relació a la primera edició, de: l’hora del conte, laboratoris d’àlbums il·lustrat, sessions A viva veu, club de lectura i prescripció literària. I tot, amb les sortides mensuals de tres dies i tres espais, un d’ells itinerant per diverses escoles.

El calendari previst
Per a totes les persones interessades, el calendari previst per a aquest trimestre és el següent:

Els dimarts 25 de febrer, 17 de març i 21 d’abril a l’Hospital de Sant Joan, de 10:00 a 13:00 h. En aquest espai es treballa amb la unitat de problemàtiques adolescents de la Fundació Pere Mata i amb la unitat de malalties neurodegeneratives

Els dimecres 26 de febrer, 18 de març i 22 d’abril a Plaça Abat Oliba de 15:00 a 18:00 h, on es fan accions amb les escoles de la zona i amb les famílies de Mas Pintat participants al programa “Fem rusc”.

Els dijous 27 de febrer a Mas Carandell, el 19 de març a l’escola Isabel Besora i el 23 d’abril a la plaça d’Evarist Fàbregas celebrant la Diada de Sant Jordi i desenvolupant activitats per a les comunitats educatives del territori.

Balanç campanya 2019
El projecte, que durant el 2019 va gaudir del suport de l’àrea de Medi Ambient, va donar servei a més de 2.000 persones des de l’Hospital de Sant Joan, a la Plaça Abat Oliba i el Mas Carandell. La Biblioteca Sobre Rodes va tenir presència també als actes commemoratius de la Diada de Sant Jordi a la plaça d’Evarist Fàbregas, i a les Fires del Vi i de l’Oli.

Des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s’espera que per a la segona edició es pugui augmentar el nombre d’usuaris i, d’aquesta manera, poder fer una bona tasca per tal que tots “Fem consciència”.

Un dels objectius per aquesta primera sortida és la d’aconseguir animar a força persones a participar a l’activitat “Tu pots ser motor de canvi” que el dijous dia 27 de març es farà a la Biblioteca Central Xavier Amorós a  partir de les 18:30 h. Per a aquesta data es preveu recollir totes les idees que sorgeixin sobre com ser més sostenibles. Inscripcions obertes al web biblioteques.reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.