Tornen els capvespres a la Cartoixa d’Escaladei durant aquest mes d’agost

Entre les activitats que s’hi ha organitzat hi ha una visita guiada nocturna a la Cartoixa, un cinefòrum i el concert a càrrec del grup ReBla’T

Aquest divendres 3 d’agost s’inicia una nova edició de Capvespres a la Cartoixa d’Escaladei. En aquesta primera sessió s’ha programat una passejada guiada nocturna a càrrec d’Ezequiel Gort per conèixer com era la Cartoixa i la vida quotidiana dels monjos que hi vivien. A més, el capvespre és una ocasió immillorable per descobrir aquest magnífic monument ubicat en ple cor de la Serra de Montsant.
El cicle continuarà el 17 d’agost, quan hi ha prevista una sessió de cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula “La Misión”, una cinta de Roland Joffé amb Robert de Niro i Jeremy Irons i guanyadora de l’Oscar a Millor Fotografia l’any 1986.
Capvespres a la Cartoixa acabarà el 31 d’agost amb el concert a càrrec del grup ReBla’T amb “Souvenir de Florència” i altres regals.  “Souvenir de Florence” és un sextet de corda format per dos violins, dues violes i dos violoncels compost l’estiu de 1890 per Txaikovski. El compositor rus va dedicar el treball a la Societat de Música de Cambra de Sant Petersburg en resposta al fet que es convertís en membre honorari. Just abans del concert, tindrà lloc una visita guiada a la Cartoixa.
Santa Maria d’Escaladei fou la primera cartoixa de la Península Ibèrica i una joia del Renaixement català. Porta d’entrada al Priorat, gràcies a la força del paisatge amb el Montsant de fons, és una perfecte síntesi de patrimoni i natura, de silenci i espiritualitat.
Els Capvespres a la Cartoixa formen part de ‘Viu el Patrimoni’, el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet, la Cartoixa d’Escaladei, la Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla i el Mausoleu de Centcelles.
Totes les activitats del cicle Capvespres a la Cartoixa tindran lloc a les 20h. Podeu fer les reserves a escaladei.cultura@gencat.cat
Programa Viu el patrimoni: http://patrimoni.gencat.cat/ca/estiu
 
Per a més informació o contactar amb els organitzadors: escaladei.cultura@gencat.cat i tl. 661048582
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.