Tot a punt per a la segona edició del Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

El concert inagural, del 25 de juliol, anirà a càrrec de Hopkinson Smith, considerat un dels millors llaütistes del món.

Tot està preparat ja perquè, del 25 al 29 de juliol, l’Hospitalet de l’Infant aculli el Festival Internacional de Guitarra 2018, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Durant aquests cinc dies, a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere s’hi oferiran un total de quatre concerts, «La nit dels artistes de la terra», tres conferències, cinc exposicions d’instruments i quatre màster classes.

En aquesta segona edició, el festival estarà dedicat a la música de cambra. Així doncs, el so de la guitarra estarà acompanyat pel d’altres instruments, com ara la viola, el violí, la flauta i la veu. I com l’any passat, el certamen comptarà amb la participació d’intèrprets i lutiers de  prestigi internacional, guanyadors de nombrosos premis.

El programa d’actes començarà el dimecres 25 de juliol, amb l’exposició d’instruments històrics del lutier italià Marco Salerno, oberta de les 9.30 a les 17 h. Les altres mostres d’instruments aniran a càrrec del lutiers Santiago Canals, d’Argentina (el26 de juliol), de Joan Pellisa, de Catalunya (el  27 de juliol), d’Ángel Martínez (el 28 de juliol), de Madrid; i de José Antonio Fuentes, de Catalunya (el 29 de juliol).

El 25 de juliol, a més, el cubà Leo Brouwer, a les 17.30h, oferirà una conferència a l’Auditori de l’Hospitalet: aquest compositor, director orquestral, guitarrista, investigador, pedagog i promotor cultural és membre d’Honor de l’International Music Council de la UNESCO i figura entre els més reconeguts músics del moment. Té més de 300 distincions artístiques i acadèmiques i diverses agrupacions i festivals porten el seu nom. De la resta de conferències se n’ocuparan la catalana Maria Ribera Gival (el 26 de juliol), que parlarà de la figura d’Emili Pujol; i el valencià David Eres Brun, que donarà a conèixer la figura de Francisco Tàrrega (el 28 de juliol)

El concert inaugural del 25 de juliol, a les 20 h, anirà a càrrec de Hopkinson Smith, considerat un dels millors llaütistes del món i una personalitat destacada en el camp de la música antiga. Hopkinson realitza concerts i classes magistrals a Europa Oriental i Occidental, així com en el Nord i el Sud d’Amèrica. Actualment viu a Basilea, Suïssa, on imparteix classes a la Schola Cantorum Basiliensis.

Les altres figures destacades que actuaran al festival seran el Duo Ditirambo (format per la violinista segoviana Noelia Gómez i pel guitarrista mexicà Alfonso Aguirre), el duet dels noruecs Henning Kraggerud i Petter Richter i els catalans Carles Trepat i Anabel Montesinos. Aquests dos últims s’encarregaran del concert de cloenda, juntament amb l’Orquestra Kammart, dirigida per Àlex Sansó. Els assistents a aquest acte del 29 de juliol , previst a les 20h, podran escoltar Fantasia Catalana, un homenatge a Enric Granados del compositor Carles Trepat, «basat en cançons populars catalanes i peces del propi Granados»; i el Concierto de Aranjuez, la cèlebre composició musical per a guitarra i orquestra del compositor Joaquín Rodrigo, de mans de l’Anabel Montesinos, que als 6 anys va iniciar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Els convidats de la «La nit dels artistes de la terra», del 28 de juliol, a les 20 h, seran: el Duo Becerra, El Duo Ribera Sabat, Patricia de No i Manel Sánchez, Sadahiro Otani i Kimiyo Nakako.

Aquest esdeveniment està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, sota la direcció artística d’Anders Clemens i la coordinació general de Patricia Mercado. És l’únic festival dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona, amb què l’Ajuntament pretén convertir l’Hospitalet de l’Infant en «un nucli cultural, en un referent en el món de la música», segons ha afirmat la regidora de Cultura, Núria Ortiz.

Les entrades per als concerts es poden comprar ja de manera anticipada a la taquilla del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet (de dilluns a divendres, de les 18 a les 20 h) i en breu també es podrà fer a través de la pàgina web del festival: www.guitarfesthospitalet.cat, en què es pot consultar tota la informació i formalitzar la inscripció a les màster classes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.