Tot un mes d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de març) coordinant una extensa programació de tot un mes d’activitats, que s’iniciarà el dimecres 26 de febrer i s’allargarà fins el 26 de març. El programa, amb 33 activitats, s’ha elaborat recollint activitats organitzades pel mateix Ajuntament de Reus i en col·laboració amb diferents institucions, col·lectius i entitats de la ciutat.

La programació té la doble vessant de reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per les dones i els homes; i fer reflexionar sobre quines accions queden pendents per avançar cap a aquest model social.

En aquest sentit, el programa permet engegar noves accions recollides al Pla Municipal de Polítiques de Gènere 2019-2023:

Així, el Punt d’informació de serveis per a les dones que es muntarà a la plaça de Prim el 6 de març, organitzat pel SIAD, el Col·legi de l’Advocacia de Reus i el Consell Municipal de Polítiques de Gènere encaixa amb el punt del pla «Informar sobre diferents serveis de dones existents i les seves funcions».

O el Taller de Masculinitats igualitàries, que es farà el 13 de març al Casal de les Dones, deriva de l’acció recollida en el pla «Difusió d’avantatges d’actituds igualitàries en els homes».

Alhora, la programació permet donar continuïtat a accions contemplades en el pla municipal, com «Donar visibilitat a les accions que es porten a terme en l’àmbit de polítiques de gènere», «Suport a les activitats organitzades per les entitats de dones» o « Oferta d’espais per poder realitzar activitats o projectes de col·lectius de dones que tenen un interès comú al Casal de les Dones», entre altres.

Xerrades, presentacions de llibres, exposicions, tallers, projeccions de documentals i pel·lícules… una llarga llista d’activitats de la qual el Casal de les Dones en destaca tres:

  • Dilluns 9 de març,10.00h, al Saló de Plens de l’Ajuntament: Acte institucional amb la Lectura de la declaració Institucional. Acompanyament musical a càrrec d’Àstrid Torrente.
  • Dilluns 9 de març, 19.00h, als Rentadors del Casal de les Dones. Inauguració exposició d’il·lustracions i presentació del llibre «Sex¡OH!» a càrrec de Lyona Ivanova.
  • Dilluns 16 de març. 19.30 h, a Cal Massó. Monòleg humorístic de caire feminista a càrrec de Penny Jay.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.