Trenta anys de MAMT Pedagògic: un servei del Museu d’Art Modern de la Diputació que apropa l’art a les escoles

El MAMT Pedagògic del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) enguany fa 30 anys que va començar a oferir servei a les escoles, apropant l’art i desenvolupant una programació d’activitats educatives per a l’alumnat i el professorat. Per celebrar aquestes tres dècades de vida, el MAMT ha programat un conjunt d’activitats, amb més tallers per a les famílies i un acte central que se celebrarà el 16 d’octubre a l’Auditori Diputació amb la participació del reconegut psicopedagog i investigador Francesco Tonucci.

Acompanyat de la pedagoga de l’art i catedràtica de la Universitat de Girona, Roser Juanola, Francesco Tonucci oferirà una conferència sobre la relació entre la infància i l’art, amb la qual analitzarà la influència de l’escola i proposarà una reflexió sobre com el museu pot ser un laboratori d’aprenentatge on trobar estímuls sensorials, estètics i socioafectius, així com per desenvolupar interessos i actituds en els infants i potenciar la seva creativitat. L’acte serà gratuït, tot i que caldrà inscriure’s prèviament al web del MAMTPedagògic (https://www.dipta.cat/mamtpedagogic) ja que l’aforament és limitat. La conferència també es podrà seguir en streaming pel canals del MAMT.

Les activitats familiars seran una altra de les grans apostes de la celebració del 30è aniversari del MAMT Pedagògic. Per això, enguany el ‘Descobrim el MAMT en família’ comptarà amb més propostes que en l’anterior edició i les activitats s’allargaran fins al Nadal. A més, per al professorat d’educació infantil i primària, s’ha programat un curs sobre la relació entre l’art i l’educació a partir de la lectura i de la interpretació de la col·lecció del MAMT, que tindrà lloc el 23 d’octubre i el 6 de novembre. D’altra banda, el Museu també treballa, amb motiu de l’aniversari, en la reformulació de l’espai del MAMT Pedagògic per fer-lo més accessible a tots els públics i ofereix visites guiades a la col·lecció i a les exposicions temporals fins al desembre.

El MAMT Pedagògic va néixer l’any 1991 i, durant aquest temps, ha crescut, s’ha modernitzat i s’ha adaptat oferint cada vegada més activitats. Entre els projectes que hi ha anat incorporant, el 2000 es van iniciar les Jornades de Pedagogia de l’Art i Museus; l’any 2006 es va crear Ets un artista… i exposes al MAMT, i el 2020 va sorgir el MAMT Pedagògic Take Away amb recursos educatius en línia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.