Tres noves sessions del projecte Prestatgeries Psicoactives

El projecte Prestatgeria Psicoactiva ha programat de nou diverses sessions de formació per tal d’abordar la problemàtica de les addiccions. Seran els dies 17 i 24 de novembre i 2 de desembre, des de les 18:30 h fins a les 20:00 h a la Biblioteca Pere Anguera, en format presencial, i es podran seguir també en línia.

El Servei d’Addiccions i Salut Mental del HUSJR, el Servei Municipal de Biblioteques i la Regidoria de Salut i Ciutadania (Escola Oberta de Salut) uneixen esforços en aquest projecte del Pla d’Accions sobre drogues de Reus, que pretén establir un espai permanent de diàleg amb la ciutadania, per tal de poder aportar informació contextualitzada, actualitzada, útil i veraç sobre el fenomen de consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria. Tots els llibres i documents presentats en la prestatgeria, queden com a fons bibliogràfic, permanent i consultable, de la Biblioteca Municipal Pere Anguera.

Tot i que els fenòmens d’ús de substàncies psicoactives en si mateixos no tenen gènere, l’efecte de les drogues -tant en el pla físic com en el psicosocial- així com les seves pautes de consum i repercussions socials i personals, són diferents segons les particularitats del sistema sexe-gènere. Des de la literatura científica fins a l’imaginari social, s’ha construït un prototip de consum de substàncies basant-nos majoritàriament en i des de l’experiència dels homes. Cal apropar-nos doncs al fenomen des d’una perspectiva més complexa i fidel a la realitat. També s’abordarà el tema del consum de cànnabis des de diferents perspectives teòriques, fet que ens permetrà debatre sobre una qüestió tan present actualment.

Les sessions
La primera sessió el 17 de novembre, abordarà el fenomen del consum de CBD. Què és el CBD? És legal? El podem comprar a botigues i farmàcies? Se’n parlarà de la mà del ponent Dr. Jose Carlos Bouso, Director Científic de la Fundació (ICEERS), el qual també comentarà el seu llibre: “Cannabis medicinal. De droga prohibida a solución terapéutica”.

A la segona sessió el 24 de novembre, la psicopedagoga i educadora social, Mireia Ambrós (Episteme: Investigació i recerca social), analitzarà les relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere.

I finalment, a la tercera sessió, el dia 2 de desembre, es presentarà i debatrà sobre el documental “La bruixa verda” (Green Witch Project) amb els seus autors, Tre Borràs i Antoni Llort (Pla d’Accions sobre drogues de Reus) i Anna Obradors, sociòloga i directora de We’Canna.

Una de les novetats d’aquest any és la iniciativa del Pla de Drogues de muntar un “Club Prestatgeria Psicoactiva” que està previst que llegeixi llibres d’aquest fons i que es trobin un cop al mes per comentar-lo durant el curs 2021-2022. Les sessions es fan a la Biblioteca Pere Anguera el 2n dijous de cada mes a les 18:30 h amb inscripcions obertes al web www.inscripcions.reus.cat

Més informació a https://eos.reus.cat/agenda

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.