Tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant llueixen ja la Bandera Blava

Tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant llueixen ja la Bandera Blava 2021: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn. Aquestes platges i el port esportiu de l’Hospitalet  de l’Infant han obtingut un any més aquest distintiu que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

L’acte oficial d’hissada de la Bandera Blava a les platges va tenir lloc dissabte passat, 10 de juliol, a la Platja de l’Arenal; i va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; i de la regidora de Turisme, María José Gómez, acompanyats per diversos representants municipals.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Per aquest motiu, la regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, “tenint en compte els criteris cada vegada més selectius”. “El repte és mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19. Cal tenir present que la Bandera Blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local”, ha dit la mateixa regidora.

Banderes Ecoplayas

Durant el mateix acte, també es va hissar la Bandera Ecoplayas 2021 a la Platja de l’Arenal. Aquest altre guardó, que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental, l’han obtingut enguany cinc platges del municipi: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava l’han renovat; i la Cala Justell l’ha aconseguit per primera vegada. Aquest premi l’atorga l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.