Tret de sortida de la programació d’estiu a les biblioteques municipals

El cicle Biblioteques amb DO iniciarà la programació d’estiu de les biblioteques municipals de Reus. “El ring: Salvador Espriu versus Gabriel Ferrater” serà l’encarregat de fer l’obertura d’aquestes activitats estivals aquest dilluns 4 de juliol a les 19:00 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Aquest inici del cicle està inclòs als actes de l’Any Ferrater. Els actors Jaume Madaula i Dafnis Balduz recreen el combat poètic que el 25 d’abril de 1970 va tenir lloc entre Salvador Espriu i Gabriel Ferrater a l’Hotel Palace de Barcelona. En el marc del Primer Festival de Poesia Catalana, Salvador Espriu va oficiar de poeta nacional, tot llegint “La pell de brau XXV”, i Gabriel Ferrater va representar el paper de poeta beat, amb “Cançó del gosar poder”.

Agenda d’estiu
Durant l’estiu se celebraran activitats proposades i elaborades des de les Biblioteques Municipals, amb la col·laboració d’altres àrees de l’Ajuntament com Joventut, Gent Gran i Salut i també d’altres agents externs com la DO Catalunya, DO Avellana de Reus, el Centre de Lectura i l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol.

Tot i que l’espai central d’aquesta programació és la Biblioteca Central Xavier Amorós, també s’han planificat activitats a la Biblioteca Pere Anguera, rutes pels carrers de Reus i per la Boca de la Mina. Totes les activitats són gratuïtes, tot i que algunes requereixen inscripció.

Biblioteques amb DO és el cicle més consolidat d’aquesta programació estival. Se celebrarà cada dilluns de juliol als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Pels dijous a la tarda s’ha programat el cicle “Passos de literatura”. Es faran quatre rutes per la ciutat, dues de les quals seran literàries. Per al públic infantil i familiar, es mantenen les sessions de contes dels dimecres que se celebren durant tot el curs.

També s’ha organitzat “Lletraferits”, un programa que vol animar els joves a iniciar-se en la creació literària. Aquest curs consistirà en dos tallers d’escriptura intensius d’una setmana de durada.

De cara al mes d’agost, i per donar continuïtat al cicle de “Biblioteques amb DO”, se celebrarà el “Biblioteques Chillout”. El musicòleg local Jordi Sugranyes fa una proposta de nous grups de música emergents del territori. Cada una de les bandes ofereix una sessió en què combinen la música amb una explicació dels seus referents musicals i literaris.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.