Concert del Quartet Gerhard, el 9 de juliol

La delegació dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona acull un concert que homenatja la figura de Robert Gerhard i Ottenwalder (Valls 1896 – Cambridge 1970), el màxim exponent de la música catalana del segle XX.

Per aquest motiu, s’ha programat un concert a càrrec del Quartet Gerhard, que es durà a terme el dissabte, 9 de juliol, a partir de les 20:30 hores. L’entrada al concert és gratuïta i permetrà que els assistents puguin gaudir de les composicions més conegudes del mateix Robert Gerhard, Felix Mendelssohn i Dmitri Xostakovitx.

El Quartet Gerhard

La interpretació va a càrrec del Quartet Gerhard, una formació de corda que va néixer l’any 2010 i que, des de molt aviat, s’ha considerat com un dels grups de l’àmbit català amb més identitat i projecció a nivell internacional.

El Quartet Gerhard ha demostrat, més enllà de tota l’expectativa, com el talent i la perseverança condueixen a l’èxit. El seu treball impecable, particularment en el so, afegit a l’objectiu comú de convertir-se en un destacat quartet de corda (quelcom més que quatre excel·lents músics tocat junts) explica el seu reconeixement.

El seu debut amb la discogràfica Harmonia Mundi International el 2017 amb magnífiques crítiques de mitjans de tot el món els consolida dins del panorama europeu. Així mateix, han actuat en escenaris com Musiekgebouw (en el marc de la String Quartet Biennale Amsterdam 2020), Festival Radio France Montpellier, temporada Musikamera a La Fenice de Venècia, Weimar (Kunstfest), Instituo Arnold Schoenberg (Viena) i Elbphilharmonie Hamburg. A partir de la temporada 2022 són residents al Festival de Torroella de Montgrí i la Quinzena Musical de Sant Sebastià amb el cicle complet dels quartets de Xostakóvitx.

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España), NDR i SWR (Alemanya), BBC (UK) i France Musique (França).

El Quartet Gerhard el formen:

Lluís Castán Cochs, violí
Judit Bardolet Vilaró, violí
Miquel Jordà Saún, viola
Jesús Miralles Roger, cello

El programa

Aquest és el repertori previst:

– Robert Gerhard
Quartet de corda n° 2 – (1961)

– Felix Mendelssohn
Quartet de corda n° 1 en Mi b Major op.12 – (1829)
I. Adagio non troppo – Allegro non tardant
II. Canzonetta. Allegretto
III. Andante espressivo
IV. Molto allegro e vivace

– Dmitri Xostakovitx
Quartet de corda n° 5 en Si b Major op. 92 – (1952)
I. Allegro non troppo
II. Andante
III. Moderato

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.