Última setmana per acreditar-se com a professional a Trapezi 2017

El proper diumenge 30 d’abril és l’últim dia per acreditar-se com a professional a Trapezi 2017, la Fira del Circ de Catalunya que celebrarà la seva 21a edició de l’11 al 14 de maig amb un total de 39 companyies. L’espai Professional, que enguany es vol potenciar i reforçar, acollirà enguany diverses activitats destinades al professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors o representants d’entitats o instit ucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural.

Entre aquestes activitats, destaquen una mostra del procés de creació de la companyia Los Barlou o la presentació de dos projectes en procés de creació, El meu nom és Hor de la companyia Psirc i la nova producció del Circ d’hivern de l’Ateneu Popular de 9barris que enguany estarà dirigida per Los Corderos. A més, l’espai professional comptarà també amb una taula rodona on hi intervindran personalitats estretament vinculades al món cultural i professional com Pia Mazuela (Cia. Sol Picó), Ramon Simó (ex-director Festival Grec) i Maria Folguera (Teatro Circo Price).

Espai de negoci, creació, producció i distribució
Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat formules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. L’espai professional vol seguir donant visibilitat i adob al sector del circ català i també estatal, proporcionant un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius de la nova etapa que enceta Trapezi en aquesta 21a edició és incitar diferents formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge. L’espai professional s’ubicarà al Castell del Cambrer de Reus que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per les companyies, associacions i entitats participants. Dins del recinte, s’exposarà l’Exposició ‘Papers de Circ’, cedida per Ramon Muñoz Farreny (professor Karoli).
Agenda de les activitats professionals de Trapezi 2017
Trapezi és i ha de ser vitrina del nostre circ, però també quelcom més: ha de ser un espai de mostra, trobada i treball en comú del sector del circ de Catalunya amb agents culturals locals i internacionals.

DIVENDRES, 12 de maig

  • Matí: Visita al Convent de les Arts d’Alcover. En el marc d’aquest magnífic Convent recentment transformat en espai d’exhibició i creació, el primer punt de trobada donarà veu a la primera etapa de creació i recerca dins un marc únic situat a 15 kms. de Reus. Es farà una visita a aquest espai i també una breu presentació de La Central del Circ, espai de creació i assaig de Barcelona, potenciant així la connexió entre els centres i impulsant sinèrgies a nivell territorial entre equipaments d’arts escèniques. Hi haurà també una mostra del procés de creació de l’espectacle Set Up, de la companyia Los Barlou, Dani Cercos “Patillas”, Jordi Juanet “Boni” i Minervino Montell “Miner”.
  • Tarda: Benvinguda i presentació Trapezi 2017. A l’Espai Professional. Sessió de benvinguda amb tots els participants, equip, institucions i entitats implicades. L’equip organitzador presentarà la nova etapa, el programa detallat de Trapezi 2017 i les activitats professionals. Hi haurà també presentacions dels col·lectius, entitats i associacions del sector que formen part de Trapezi 2017 : la Federació Estatal d’Associacions de Professionals de Circ (FEADPC), Escola de Circ Rogelio Rivel (Barcelona), Carampa Escuela de Circo (Madrid) o la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC).

DISSABTE, 13 de Maig

  • Matí: Producció, co-producció i altres reptes pel circ i les arts escèniques. A l’Espai Professional. Sessió adreçada a companyies, programadors i agents locals i estatals. Trapezi vol reforçar la producció i el treball en xarxa i potenciar aquesta fase tan important per les arts escèniques i encara fràgil en l’àmbit del circ. Donar veu a iniciatives, estructures i companyies que han treballat enfocats en aquest sentit i imaginar formules conjuntes per recolzar-nos, reforçar les estructures ja existents i suggerir-ne de noves. Per començar, dues companyies presentaran el seu projecte per donar-li visibilitat i buscar complicitat, coproductors i possibles col·laboradors per tal d’arribar a la producció final més ben acompanyats. Seran la companyia Psirc, amb El meu nom és Hor i el Circ d’hivern de l’Atene u Popular de 9barris, que presentarà la producció per 2018 dirigida enguany per Los Corderos. A la taula rodona posterior hi intervindran Pia Mazuela (Cia. Sol Picó), Ramon Simó (ex-director Festival Grec) i Maria Folguera (Teatro Circo Price) i estarà moderada per Laia Alzueta.
  • Migdia: Dinar obert a tots els professionals. Als Jardins de La Palma. Sessió de trobada i ‘network’ entre companyies, programadors i altres agents per afavorir connexions, relacions probables i improbables i encetar col·laboracions i intercanvis.

DIUMENGE, 14 de Maig

  • Migdia: Vermut amb tots els participants. A l’Espai Professional. Sessió informal de comiat per consolidar la feina iniciada, refermar voluntats, compartir conclusions i seguir construint conjuntament de cara a la propera edició.

Tota la informació sobre l’Espai de Professionals i les inscripcions aquí

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.