Un maig ple d’activitats a Tarragona

La terrassa del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona acull la primera de les actuacions intimistes del cicle musical ‘Voramar 2022’ els divendres a les 21 hores.
Aquest mes de maig es reprèn un cicle musical que ofereix al públic una proposta íntima destinada a un públic reduït per tal de gaudir d’un espectacle exclusiu, íntim, en un marc incomparable.
I enguany, Marina Freixas enceta aquest cicle gratuït aquest divendres 13 de maig a les 21 hores. Freixas és una cantautora que ofereix un repertori que combina les seves cançons pròpies i diverses versions conegudes de tots els temps, en el marc del deliciós el deliciós paisatge que ofereix el moll de Pescadors, ran de mar.
Freixas té una veu especial, delicada, amb molta força i potència que li permet cantar diferents cançons amb varietat d’estils. Recentment, ha publicat el seu primer EP Difumina amb un recull de sis cançons de varietat d’estils. Ha actuat en diferents
escenaris com als de Músics al Carrer de MMVV, 32è Festival Anòlia 2020-Enderrock, etc. Es pot accedir a les invitacions a través de la plataforma d’entradium.com.
La resta d’actuacions dels joves talents musicals seran en el mateix escenari del Teatret, els divendres 20 i 27 de maig, a les 21 hores, interpretats per Inspira i Valdiviam, respectivament.

Les invitacions, gratuïtes, es poden adquirir també a la plataforma entradium.com

22è aniversari del Museu del Port: activitats durant tot el mes de maig
El Museu del Port de Tarragona celebra el seu 22è aniversari amb una munió d’activitats que conviden a gaudir tant de la natura, amb una ruta familiar per observar les gavines des del mar, com viatjar per la història portuària tarragonina dins del renovat Museu, participar en un escape room de misteri o escoltar un trio jazzístic en el marc incomparable del Museu, sense deixar de participar com cada any en el Festival Tarraco Viva, en la Nit dels Museus o en el Dia Internacional dels Museus.

Viatjar per la història del Port
La primera activitat per a celebrar el 22è aniversari és ‘Viatgem per la història del Port’, una visita teatralitzada al recinte museístic on diferents personatges presentats en la darrera dècada de la programació del Museu, conviden a recórrer l’itinerari històric del Port. L’activitat gratuïta es fa demà divendres, 13 de maig de 2022, a les 20 hores i cal fer reserva prèvia a museu@porttarragona.cat

La Nit dels Museus
L’endemà, dissabte 14 de maig, el Museu romandrà obert ininterrompudament de 16 a 24 hores, i a partir de les 19 hores es participarà en el 8è Viatge a la Constel·lació Museu, una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de
Tarragona. La inscripció és de 2 € per participant i cal accedir a:
http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/
I també a partir de les 19 hores i fins a les 21 hores, la Petita Nit dels Museus ofereix als infants a partir de 3 anys segons edats diverses activitats que conviden a passejar, trastejar i reconèixer elements marítims i portuaris.
L’activitat Pescadores, remendadors… Escolleix la teva manualitat! Consisteix en un taller de manualitats on els infants de 6 a 10 anys crearan les seves decoracions de pescadores, remalladors i peixos, de les 19 a les 21 hores.
I acoloriran les imatges de l’últim conte de la col·lecció ‘Petit Museu’ en l’activitat Pinta el conte de Vicenta, la peixatera! on descobriran a Vicenta, venedora de peix a Tarragona. L’activitat està adreçada a infants de 3 a 5 anys en horari de les 19 a les
21 hores.
En un horari més tardà, de les 21 a les 23 hores, en l’escape room El misteri del pirata Joan Torrelles, els infants a partir de 10 anys resoldran les proves del terrible pirata Joan Torrelles que els ha empresonat al seu vaixell

Ruta de natura i Dia Internacional dels Museus
Diumenge 15 de maig, a les 11 hores, el Museu organitza la ruta de natura Un mar de gavines!, una activitat familiar per observar les tipologies de gavines que es poden veure al Port de Tarragona mentre es fa el viatge en golondrina amb Ferran Aguilar,
expert en natura.
I el Dia Internacional del Museus, dimecres 18 de maig, el Museu del Port fa un horari especial, i tanca l’activitat quotidiana amb un concert extraordinari, a les 20.30 hores, a càrrec de Trio Jazz. Excel·lents intèrprets, Queralt Camps, Carles Gutiérrez i Pere Nolasc Turu, que amb músiques nòmades ses viatjarà entre les fronteres.
Ambdues activitats són gratuïtes amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat atès l’aforament limitat.

Tarraco Viva
Dins del XXIV Festival romà de Tarragona, Tarraco Viva, i amb motiu del Dia Marítim Europeu, el dissabte 21 de maig a les 18 hores, el Museu del Port ha programat una xerrada “La Roca Plana, el port de pedra de Tarraco” a càrrec de Jordi López,
investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.
L’acte, gratuït, es farà a la sala d’actes del Museu del Port i versarà sobre el Mèdol, la pedrera més gran i important de Tàrraco, i la forma de transportar la pedra a la ciutat. Tradicionalment, s’havia pensat en un transport terrestre per la via Augusta, però la identificació d’un antic embarcador a molt poca distància, en l’incomparable marc del bosc de la Marquesa, va canviar aquesta opinió. En la xerrada es parlarà de la descoberta i estudi d’aquest interessant port industrial romà, així com també de l’embarcador de fusta de la punta del Miracle que podria estar-hi relacionat.
I divendres 27 de maig, a les 18 hores, en català, i el dissabte 28 de maig a les 12 hores, en castellà, en col·laboració amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum, visita teatralitzada on el comerciant de
Tàrraco Tiberius Claudius Amiantus explicarà com era el comerç del vi en època romana i quines característiques i perills tenia la navegació pel Mare Nostrum.
Atès l’aforament limitat, per assistir a la xerrada sobre el port de pedra de Tarraco i la visita teatralitzada de Tiberius, cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.