Una exposició obre els actes de celebració dels 15 anys del Casal de les Dones

Una exposició obre els actes de celebració dels 15 anys del Casal de les Dones

El Casal de les Dones de Reus celebra enguany el seu 15è aniversari amb una exposició que es pot visitar a partir d’aquest dilluns, 5 d’octubre, de manera presencial a la sala Rentadors del propi casal. La mostra estarà oberta fins el 30 d’octubre; i tindrà continuïtat posteriorment amb un vídeo que es podrà veure per Int ernet i les xarxes socials.

L’exposició «15 anys D’ONAdes» fa un repàs dels valors que representa el Casal, des dels inicis del servei —quan es va inaugurar l’any 2005 en un pis del carrer de Santa Teresa— fins a l’actualitat. I ho fa a través de fotografies fetes per persones vinculades al servei, i amb un recull d’imatges que vinculen la història del casal amb les dones que han col·laborat i han fet del Casal de les Dones un referent.

La mostra lliga el passat amb el present amb imatges actuals; i amb una projecció de futur que té en compte a tota la població: joves, dones, homes i, de manera integral, els valors per avançar cap a una societat més igualitària. En aquest sentit, la darrera fotografia de l’exposició parla de la coeducació com a font d’aquesta societat més actualitzada i moderna.

El Casal de les Dones treballa totes les perspectives de la vida de les dones, amb l’objectiu de millorar en el creixement i desenvolupament personal; i amb els anys ha evolucionat de les activitats únicament centrades amb les dones a una visió més global, amb la que es té en compte les persones, independentment del seu gènere, orientació o identitat.

En quest sentit, l’exposició també inclou una mirada cap al col·lectiu LGBTI+ amb una visió inclusiva de totes les persones en clau d’identitat i orientació personal i que està present amb el servei Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual ubicat en el mateix edifici del Casal de les Dones

L’exposició vincula el Casal de les Dones amb l’aigua; i fa referència a la relació entre l’aigua i les dones, com a font de vida. Tota l’exposició és una metàfora plena de símbols i significats, tant de l’evolució del casal com de les pròpies polítiques de gènere.

Acte central de la celebració dels 15 anys

L’acte central de la celebració dels 15 anys del Casal de les Dones és la inauguració de la mostra, aquest dilluns, 5 d’octubre a les 17:30h. A la Plaça Patacada, es durà a terme el «Cercle de Memòria del Casal de les Dones». L’acte acollirà persones que han tingut o tenen relació amb el Casal de les Dones per recordar les històries viscudes des de fa 15 anys.

Durant el darrer trimestre del 2020, el Casal preveu dur a terme una diverses activitats per a celebrar l’aniversari, de les quals s’anirà informant dels actes a través de les xarxes socials. Entre els actes previstos hi ha un monòleg feminista de la humorista Penny Jay, un espectacle de dansa, una xerrada, un webinar i una presentació de llibre, entre altres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.