Una vintena d’alumnes de l’UPC presenten els seus projectes per a la nova Residència i Centre de Dia de l’Aleixar

Una vintena d’alumnes de l’UPC presenten els seus projectes per a la nova Residència i Centre de Dia de l’Aleixar

 

Una vintena d’alumnes de 5è curs d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han presentat els seus projectes definitius per a la construcció d’una Residència i Centre de Dia a l’Aleixar. D’entre els treballs presentats, dirigits pel professor Joan Curós, el professorat n’ha seleccionat vuit que s’han presentat públicament a l’UPC davant l’alcalde de l’Aleixar, Antoni Abelló, i l’arquitecte municipal, Josep F. Pérez.

Els 8 treballs seleccionats presenten una millor articulació del projecte amb la trama urbana del municipi, segons el professor Curós, i són els que han aportat les millors solucions als usos i les necessitats que tindrà la futura Residència i Centre de Dia de l’Aleixar. En aquest sentit cal recordar que els alumnes van fer el mes de març una visita al poble per conèixer de primera mà el solar, les característiques urbanístiques i les demandes del municipi, ja que una part del solar és urbà i toca al nucli del poble, i l’altre part és rústic. Aquesta part del solar es destina en els projectes presentats a zona d’aparcament, serveis complementaris o a enjardinament.

Després d’aquesta presentació, el consistori aleixarenc estudiarà l‘organització d’una exposició a l’Aleixar per mostrar els 20 treballs realitzats per aquests alumnes, per tal que tots els veïns i veïnes dels municipi també puguin conèixer les diferents propostes dels estudiants d’arquitectura.

L’Aleixar és el segon municipi de la demarcació de Tarragona escollit per l’UPC per tal que els seus estudiants de cinquè curs del grau d’Arquitectura elaborin projectes en base a propostes reals existents al territori. El primer va ser Gratallops fa 3 anys. El doctor en arquitectura Joan Curós i Vilà, responsable de l’assignatura, ha assenyalat que “intentem sempre que podem treballar en casos reals ja que és un estímul que aproxima l’estudiant a la realitat, i que li dóna un valor afegit haver de satisfer les necessitats i demanda d’un client real”.

Cal recordar que l’Ajuntament de l’Aleixar disposa d’un solar de 3.450 metres quadrats amb una superfície edificable de 2.010 metres quadrats. La voluntat del govern local és crear una residència i centre de dia per a la gent gran amb una zona d’espais culturals destinats tant a la pròpia residència com a la resta del poble.

A més, l’Ajuntament vol que hi hagi un mínim de 1.380 metres quadrats d’espai públic tant d’ús pels propis residents i usuaris de l’equipament com per la resta d’aleixarencs i aleixarenques.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.