L’Aplec de la Sardana de la Mare de Déu de la Riera arriba a la 43 edició

L’Aplec de la Sardana de la Mare de Déu de la Riera arriba a la 43 edició

 

Dissabte, 16 de juny, i per 43 any consecutiu, tindrà lloc a l’ermita de les Borges del Camp l’Aplec de la Sardana de la Verge de la Riera, que començarà a les 18.30 hores amb una benvinguda i l’inici de les ballades, amenitzades per la Cobla Reus Jove.

A les 8 del vespre, es farà una missa al temple modernista i en acabar actuaran els diables petits del municipi acompanyats de Batukam.

Cap a les deu de la nit hi haurà un sopar i a les 11 es reprendran les ballades fins a les 12 de la nit, quan es repartirà coca i cava per als assistents.

L’Aplec de la Sardana és una tradició molt arrelada al municipi en la que participen unes 200 persones, de manera que és un dels primers actes que es fan a les Borges del Camp quan comença el bon temps i l’estiu és a tocar.

L’Aplec de la Sardana va començar en 1975 per donar continuïtat a l’Aplec de la Muntanya que es va celebrar en 1974. Fins a l’any 1998 se feia sempre el tercer diumenge de juny, però a partir d’aquest any es va passar al tercer dissabte de juny i es va convertir en un acte vespertí. Amb el sopar s’allarga fins ben entrada la nit i sempre és un acte molt animat i participatiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.