Unió Corporació Alimentària patrocina la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017

L’Ajuntament de Reus i Unió Corporació Alimentària han signat aquest dimecres el conveni que formalitza la col·laboració d’Unió Corporació Alimentària amb els actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017en qualitat de patrocinador . Aquesta empresa aportarà un total de 10.000 euros a dos projectes i 5.000 euros més en aportació addicional a través de productes alimentaris.

L’acord de col·laboració preveu que Unió Corporació Alimentària aporti 3.000 euros per a la confecció i publicació d’un calendari festiu 2018 amb productes alimentaris del territori, com ara el vi, els fruits secs o l’oli. D’altra banda, hi haurà una col·laboració de 7.000 euros que donarà suport al desenvolupament d’una activitat gastronòmica i cultural que es portarà a terme durant l’últim trimestre de l’any 2017.

La signatura de l’acord s’ha realitzat aquest dimecres als espais de l’Estació Enològica de Reus, un escenari molt representatiu de la història de la ciutat de Reus vinculada a la indústria agroalimentària.

L’alcalde Carles Pellicer ha agraït als representants d’Unió Corporació Alimentària la implicació d’aquesta empresa en l’organització d’aquest esdeveniment, mentre el president de l’empresa Jordi Castellví ha explicat que la companyia desitja col·laborar en aquest gran esdeveniment de l’any 2017 per contribuir a enfortir l’oferta cultural de la ciutat, especialment pel que fa a la cultura gastronòmica i alimentària.

191 cooperatives
Unió Corporació Alimentària és una de les principals empreses del sector agroalimentari de Catalunya. Aplega més de 20.000 socis agrupats en un conglomerat de 191 cooperatives de les comarques de Tarragona, Lleida, l’Aragó, el País Valencià i les Illes.

Reus és la Capital de la Cultura Catalana durant tot el 2017 i s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior del país.

Pròximes cites
Entre les pròximes cites destacades de la programació de la Capital de la Cultura Catalana hi ha el Festival de les Arts de Reus (FAR) que comença el 30 de juny i s’allargarà fins al 9 de juliol i pel qual passaran alguns dels actors, actrius i músics més reconeguts del nostre país, amb espectacles concebuts pel dramaturg Francesc Cerro-Ferran expressament per aquest esdeveniment.

Del 6 al 16 de juliol també és previst que es desenvolupi el renovat “Reus, Blues & Jazz”, promogut per l’Associació per a la Música Creativa i Actual (AMCA) com a nou impuls al ja conegut festival de blues que ara incorpora el jazz i alguns dels artistes internacionals més importants del gènere coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Fins al 30 de juny es pot visitar al Museu del raval de Santa Anna l’exposició “Un segle i mig de cultura a Reus i Catalunya”, que ressegueix la història del Centre de Lectura de Reus com a entitat generadora d’activitat i serveis culturals amb projecció tant local com nacional. La mostra “La festa sota el foc”, al Museu de la plaça de la Llibertat, és oberta al públic fins al 31 d’octubre i permet descobrir una cinquantena de vestits històrics dels Diables de Reus, també en el marc de la Capital de la Cultura Catalana.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.