Visió infantil i Festa Major, una iniciativa per protegir i estimular les habilitats visuals

“Mira la Festa Major” pretén conscienciar petits i grans sobre la necessitat de protegir els ulls a l’aire lliure i la importància d’estimular la visió

La campanya s’emmarca en el programa d’Òptiques La Creu Blanca “2 ulls per aprendre” pel foment de la salut visual infantil

La revetlla de Sant Joan i l’arribada de la Festa Major marquen l’inici de l’estiu i de les vacances escolars. Un període ideal per fer tot tipus d’activitats a l’aire lliure i estimular la visió dels més petits, sense oblidar-nos que també cal protegir els seus ulls. Aquesta és la principal motivació de “Mira la Festa Major”, una iniciativa d’Òptica La Creu Blanca que neix amb la voluntat d’apropar la visió i la salut visual als infants a través de la Festa, convidant-los a sortir i deixar de banda els aparells electrònics. Roser Cabré, optometrista especialitzada en visió infantil, assegura que “fer activitats en espais oberts i amb la protecció adequada ens permetrà ampliar el nostre camp de visió i relaxar el sistema d’enfoc, al que exigim constantment degut a l’ús excessiu de les noves tecnologies”.

A través del web “Mira la Festa Major”, el personatge “5 sentits” ens descobreix com podem estimular les nostres habilitats visuals i què hem de tenir en compte per protegir adequadament dels nostres ulls, tant si participem de la Festa Major com a espectadors, com si ho fem dins d’un grup del seguici. El personatge es vesteix de Festa per mostrar-nos quines habilitats visuals treballen els diferents grups festius per aconseguir que la seva actuació sigui segura, coordinada i tot un èxit. En 5 sentits també pren forma d’exercicis visuals, dibuixos i retallables perquè els infants treballin i reforcin habilitats com la coordinació ull-mà, la motricitat fina, la discriminació de colors, l’enfoc, la coordinació binocular i la convergència. Les fitxes es poden trobar a les òptiques de Reus i Valls en motiu de la Festa Major de Sant Joan i de Sant Pere, així com també a la pàgina web.

Acostumats a fixar la nostra mirada cada dia durant hores –es calcula que infants, joves i adults menors de 45 anys arriben a passar més de 9 hores diàries davant l’ordinador, la televisió o el mòbil–, Cabré recomana relaxar la visió aprofitant el bon temps per fer activitats a l’aire lliure, sempre que es faci amb seguretat i tenint en compte l’exposició al sol. Per això recorda que a l’hora de sortir “no podem oblidar-nos de protegir els ulls i la pell, especialment dels més petits, que tenen els ulls més sensibles” i remarca que, tant en adults com també en infants, “és important protegir-se amb ulleres de sol, que siguin homologades i de qualitat, ja que les ulleres de fantasia resulten més perjudicials per als ulls que no portar-ne”. Dur gorra amb visera i beure líquids ens ajudarà a combatre la calor, a protegirnos dels rajos UV i a gaudir de benestar, així com d’una bona visió evitant la sequedat ocular.

la-creu-blanca-gaudeix-protegeixPrograma 2 ulls per aprendre

“1 de cada 3 casos de fracàs escolar és degut a un problema de visió”, segons dades del Ministeri d’Educació. Aquest és el punt de partida del programa “2 ulls per aprendre”, que pretén sensibilitzar la població i fomentar la salut visual dels més petits amb l’objectiu d’evitar que la visió repercuteixi negativament en el seu aprenentatge i en el seu dia a dia. El programa d’Òptiques La Creu Blanca es concreta, entre d’altres, en un cicle de xerrades per a les escoles que pretén unir professionals de l’òptica, famílies i professorat per resoldre dubtes, conscienciar sobre l’estreta relació entre rendiment visual i rendiment escolar, així com també donar les pistes, signes i símptomes, que tant a casa com a l’escola poden servir per detectar un problema de visió en un infant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.