Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa en marxa una campanya pro lactància materna sota el lema “Treu pit!”

L’Ajuntament també ha organitzat un programa d’activitats per celebrar la Setmana Mundial de l’Alletament Matern

Amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, de l’1 al 7 d’agost, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat diverses activitats, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV del municipi, del grup Sagessa i de l’Institut Català de la Salut.

El primer acte serà la presentació de la campanya “Treu pit!” , seguida d’una xerrada a càrrec de Bàrbara Mas i Belén Lavilla, coordinadores del Grup de suport a l’alletament matern del CAP de l’Hospitalet de l’Infant.

Tal com explicarà la regidora de Salut, Celia Ruiz, l’objectiu d’aquesta campanya de sensibilització de la lactància materna que ha posat en marxa l’Ajuntament sota el lema “Treu pit!» és ajudar les mares lactants. Amb aquesta finalitat, s’anima als establiments comercials i de restauració del municipi a col·laborar amb aquesta iniciativa, reservant un espai als seus locals per facilitar a les mares que puguin alimentar o consolar els seus nadons tranquil·lament.

Als establiments que se sumin a la campanya se’ls lliurarà un adhesiu en què s’indica que són espais respectuosos amb la lactància materna; i se’ls inclourà com a establiments adherits a la campanya en un plànol que difondrà l’Ajuntament. D’aquesta manera, es donarà visibilitat a aquests establiments i alhora es donarà un cop de mà a les mares lactants, que podran veure quins són els espais respectuosos amb l’alletament matern que tenen al seu abast al municipi.

La resta d’actes programats

Els altres actes consistiran en tallers solidaris: de popets de ganxet per als nens prematurs, que segons està demostrat milloren la seva evolució; de collarets de lactància i de massatges per a nadons. Els diners recaptats amb aquests tallers, que costaran 2 euros, aniran destinats a l’associació NEN, de familiars i amics de pacients d’un tipus de càncer que afecta els infants anomenat neuroblastoma.

A més, el grup de suport a l’alletament del CAP de l’Hospitalet sortirà el divendres 3 d’agost al carrer; i, com a cloenda del programa d’activitats, el dimarts 7 d’agost, el reconegut doctor Adolfo Gómez Papi, pediatra i neonatòleg, oferirà una xerrada titulada “Pell am pell”. Gómez Papi forma part del Servei de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i és coordinador de la Comissió de Lactància Materna de l’Hospital. Des de l’any 2002, és membre del Comitè de Lactància Materna de la Asociación Española de Pediatría i des de l’any 2008, del Grupo de Trabajo de Formación de la Iniciativa para la Humanización de la Asistencia al Nacimiento y la Lactancia. També és autor dels llibres “Pequeño mamífero”, “El poder de las caricias. Crecer sin lágrimas” y “Piel con piel”. Més informació i horaris de tots els actes a: www.vandellos-hospitalet.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.