Cent anys de Reus Ploms

L es històries esportives de Clubs centenaris com el C. N. Reus Ploms s’escriuen no només amb paraules d’amor (que també), sinó amb petjades d’honor i respecte, el mateix que s’han guanyat les diverses generacions d’esportistes dels que son hereus els qui ho continuen fent avui.

No és fàcil fer- ne un resum. Des de Salou van dur la natació a Reus, la van fer gran i reconeguda arreu, la van posar a l’abast de la societat. Alguns dels seus fills, nets i besnéts han triomfat en tot tipus de travessies, en totes les categories a tots els nivells. I els que van marxar fóra del jaç de les instal·lacions de la carretera de Tarragona no van oblidar d’on venien. I què dir de l’Atletisme, i de les proves llegendàries que duen el nom d’un dels seus campions, que les han dut a considerar durant dècades com a referent de l’esport amateur del país. I de l’Hoquei? Quants saben que va arribar a la capital del Baix Camp a través del Ploms, i els primers triomfs a nivell nacional que van tenir color albinegre? I del ciclisme, amb la continuïtat de les Voltes organitzades de la prova ciclista més antiga de l’Estat? I del bàsquet, especialment el femení? I qui recorda les activitats del rem, del motorisme, de l’excursionisme, del billar, l’handbol, el voleibol, els escacs, i darrerament com no sentir- se orgullós de les diverses modalitats del Triatló, del Socorrisme, de la gimnàstica… L’entitat sempre ha tingut obertes les portes a tothom qui vulgui practicar l’esport, a educar- se físicament, un cop passem del desig de l’exercici, es tingui l’edat que es tingui, a la realitat activa. I ho continua fent amb energia renovada.

D’històries, en cent anys, n’hi ha moltes. Les estem recollint en un llibre que esperem us faci conèixer millor aquest Club singular, que és part important de la història de l’esport català dels segles XX i del XXI. Perquè la memòria ens esperoni a seguir endavant, si vols, amb tu. Pots fer la teva reserva d’exemplar a centenari@ reusploms.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.