Una vintena de voluntaris de CaixaBank comparteixen entrenament amb l’equip Nàstic Genuine

Una vintena de voluntaris de CaixaBank comparteixen entrenament amb l’equip Nàstic Genuine

• En el marc d’aquesta iniciativa solidària pionera, impulsada per l’entitat financera, 350 empleats de CaixaBank al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre participen a alguna de les 110 activitats proposades per 58 entitats socialsde la demarcació

Una vintena d’empleats voluntaris de CaixaBank acompanyats de familiars van participar ahir en una de les 110 activitats programades durant aquesta setmana a la demarcació de Tarragona en el marc de la Setmana Social de CaixaBank, que té com a objectiu que empleats, familiars i clients puguin conèixer, de primera mà, el treball que realitzen les entitats locals vinculades a l’Obra Social “la Caixa”.

Els voluntaris de CaixaBank es van sumar a l’entrenament de l’equip Nàstic Genuine, que aplega jugadors amb discapacitat intel·lectual. Jugadors i voluntaris van compartir una tarda d’exercici, partidet i activitats per als més petits programada pels directius del club i l’entrenador del Nàstic Genuine, Rafel Magrinyà. Els voluntaris de CaixaBank van valorar molt positivament l’activitat que és una de les que compta amb més participació durant la Setmana Social. Les col·laboracions amb les entitats socials de la província continuen durant tota la setmana als principals municipis de la demarcació.

La Setmana Social es duu a terme entre els dies 7 i 15 d’abril a tota Espanya. Durant aquests nou dies, un de cada quatre empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa”, CriteriaCaixa i filials participaran, de forma voluntària, en algunes de les 3.500 activitats que unes 1.500 entitats socials locals han posat a la seva disposició a totes les províncies d’Espanya. Així mateix, com a novetat per a aquesta edició, els empleats poden convidar a clients perquè els acompanyin i participin en alguna de les activitats voluntàries que es realitzen gràcies a l’ajuda de l’Obra Social “la Caixa”. En concret, a Tarragona, els empleats que s’adhereixin a aquesta iniciativa solidària, podran participar a alguna de les 110 activitats proposades per 58 entitats socials locals.

CaixaBank, amb la major xarxa d’oficines bancàries d’Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet donar suport a projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. Per això, l’Obra Social ”la Caixa” distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2017, fou de 44,4 milions d’euros que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals. D’aquestes, un 39% es va destinar a la lluita contra la pobresa (famílies, infància, ancians) i un 30% als àmbits de la salut, la discapacitat i l’addicció. En total, l’Obra Social “la Caixa” va destinar un pressupost de 510 milions d’euros per desenvolupar tots els seus programes el 2017.

Una vintena de voluntaris de CaixaBank comparteixen entrenament amb l’equip Nàstic Genuine

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank té una vocació social i destaca per la seva actuació responsable. Dins del seu Pla Estratègic 2015-2018, treballa per ser reconegut com el millor banc en qualitat i reputació. A més, compta amb un pla de Banca Socialment Responsable que té cinc línies d’acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l’entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model socialment responsable, basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. En aquesta línia, des de 2005 és empresa signatària del Pacte Mundial de Nacions Unides i, des de 2012, presideix la Red Española del Pacto Mundial.

CaixaBank figura a l’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index, que el situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. A més, CaixaBank ha estat inclòs per quart any consecutiu a l’índex “Climate A list” de CDP, en el qual es troben el 5% de les empreses amb major puntuació i acompliment del món en la gestió contra el canvi climàtic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.