Visites nocturnes i activitats a espais patrimonials amb motiu de la Nit dels Museus i del Patrimoni

Un total de 13 espais culturals i patrimonials, a més del Jardí de la Casa Rull, obriran les seves portes de manera extraordinària aquest dissabte 18 de maig amb motiu de la Nit dels Museus i del Patrimoni a Reus, una activitat que pretén commemorar el Dia Internacional dels Museus i que arriba a la capital del Baix Camp per tercer any consecutiu.

Amb un extens programa d’activitats i visites nocturnes a diferents espais patrimonials de la ciutat, es proposa obrir aquests equipaments, de manera gratuïta (i en alguns casos amb reserva prèvia) més enllà del seu horari habitual. MOntserrat Caelles, regidora de Cultura i de Projecció de Ciutat, ha explicat que “l’objectiu que ens plantegem amb aquesta activitat és acostar la cultura i el patrimoni a tota la ciutadania, tant la que ja es passeja habitualment per la ciutat com per a tota aquella que ens visita. La nostra voluntat és proposar al visitant una experiència diferent i que una vegada més la ciutat el sorprengui”.

Aquesta experiència inclou enguany diversos actes que tenen la dansa com a fil conductor amb motiu de la celebració a Reus de l’Any Roseta Mauri.

Espais i novetats
Els espais que la ciutadania podrà conèixer a través d’aquesta iniciativa són en aquesta edició 2019 de la Nit dels Museus i del Patrimoni: el Museu de la plaça de la Llibertat, el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, el refugi antiaeri de la Patacada, el Gaudí Centre, el Saló de Plens municipal, la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre de Lectura i el Teatre Bartrina,  el Campanar de la Prioral de Sant Pere,  el Palau Bofarull i el Teatre Fortuny.

Com a novetat, a la llista d’espais s’hi incorporen el Centre de la Imatge Mas Iglesias i l’Estació Enològica. La Casa del Vi i el Vermut.

El Jardí de la Casa Rull romandrà obert durant la Nit dels Museus per oferir servei de bar.

Obertura Comercial
Una altra novetat de l’edició d’aquest any serà que els establiments comercials de la zona d’influència dels equipaments culturals podran obrir fins a les 24 hores de la nit del dissabte 18 de maig.

S’ha considerat que l’afluència de públic que atrau aquest esdeveniment cultural a la capital del Baix Camp pot ser un bon reclam i suposarà una bona promoció per al comerç de la ciutat.

La zona d’obertura comercial està delimitada al nord per l’Avinguda Prat de la Riba, plaça Pintor Fortuny i carrer de l’Amargura, fins la plaça Catalunya, Raval del Pallol, continuant al sud pel Raval Sant Pere, Raval Robuster, pujant per Raval Martí Folguera, carrer del Vent i enllaçant amb Passeig Prim, Plaça de les Oques i fins arribar  a l’Avinguda Prat de la Riba.

Programació
El programa d’activitats que està previst és el següent:

 • Museu plaça de la Llibertat. L’horari habitual del museu s’allargarà fins a la una de la matinada de diumenge (de 10:00 h a 14:00 h i de 18:00 h a 1:00 h). A partir de les 18:00 h visita de la sala de reserva del fons d’art. Última visita a les 00:15 h. (Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660 museu@reuscultura.cat)
 • Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca. El museu estarà obert en el seu horari habitual, allargant-lo fins a la una de la matinada de diumenge (de 10:00 h a 14:00 h i de 18:00 h a 1:00 h). A partir de les 18:00 h visites a la cambra cuirassada de l’antic Banc d’Espanya i a les sales de reserva del museu. Amb motiu de la celebració de l’Any Roseta Mauri, actuació de les escoles de dansa de la Coordinadora de Dansa de Reus. Última visita a les 00:15 h (Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660 museu@reuscultura.cat)
 • Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR). Aquest museu que enguany s’incorpora al programa, de 18:00 h a 01:00 h es faran visites per descobrir el Centre de la Imatge i visita lliure a les exposicions. Es farà projecció d’imatges actuals del barri i comparació amb els anys 70, una a les 22:00 h i una altra a les 00:00 h. Última visita a les 00:15 h (Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660  museu@reuscultura.cat)
 • Refugi de la Patacada. Descoberta de l’origen del nom de la Patacada i visites guiades al refugi antiaeri de la Patacada a les 18:00 h, 19:00 h, 20:00 h, 22:00 h i 23:00 h i 00:00 h (Caldrà fer inscripció prèvia al 977010660  museu@reuscultura.cat)
 • Gaudí Centre. A partir de les 20:30 h i fins les 01:00 h visita lliure per descobrir el Gaudí Centre, l’espai d’interpretació sobre Antoni Gaudí. Amb motiu de la celebració de l’Any Roseta Mauri, espectacle de dansa dedicat a la seva figura «Ballant i GAUDInt», a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus. Última visita a les 00:30 h.
 • Saló de Plens de l’Ajuntament. De 20:00 h a 01:00 h visites guiades cada 30 minuts per conèixer els orígens del Palau Municipal, els personatges il·lustres de la ciutat i altres curiositats. L’espai estarà ambientat també al voltant de la figura de Roseta Mauri, de qui hi ha un quadre a la galeria de Fills Il·lustres de la ciutat. Última visita a les 00:30 h.
 • Biblioteca Central Xavier Amorós. De 20:00 h a 00:00 h, l’espai bibliotecari proposa al visitant un viatge al temps de Roseta Mauri a través de la premsa de l’època. S’oferirà una copa de vi de la DO Catalunya.  Les visites es faran cada 30 minuts. Última visita a les 23:30 h.
 • Centre de Lectura i Teatre Bartrina. De 20:00 h a 00:00 h es podrà accedir a l’antic Palau dels Marquesos de Tamarit i a la magnífica biblioteca patrimonial, finalitzant la visita al Teatre Bartrina. A l’inici de cada visita es podrà gaudir de pinzellades de dansa a càrrec dels alumnes de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura als diferents espais de l’entitat. Hi haurà visites guiades a les 20:00 h, 21:30 h i 23:00 h.
 • Campanar de la Prioral de Sant Pere. De 20:00 h a 00:00h s’organitzaran visites guiades cada 30 minuts, amb aforament limitat segons l’afluència de públic.  Aquestes permetran gaudir de les espectaculars vistes nocturnes que l’edifici més alt ofereix de la ciutat i dels voltants d’aquest emblemàtic edifici reusenc. Última visita a les 23:30 h.
 • Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona. De 19:00 h a 00:00 h es podrà descobrir la història d’aquest palau del s. XVIII i visitar la magnífica sala noble, decorada amb les pintures de Pere Pau Montanyà, un dels millors pintors barrocs catalans. Visites guiades cada hora. Amenització musical a càrrec del grup de Cambra del Conservatori de Música de Reus de la Diputació. Última visita a les 23:00 h.
 • Teatre Fortuny. Es realitzaran visites guiades a les golfes i altres espais del Teatre. Amb aforament limitat, els horaris seran de 20:00 h a 01:00 h, en visites guiades a les 20:00 h, 20:45 h, 22:00 h, 22:45 h, 23:30 h i 00:15 h. (Caldrà fer inscripció prèvia al 977010657/ 977010659)
 • Estació Enològica «Casa del Vermut i el Vi». Aquest és un dels nous espais que enguany s’incorpora a la Nit dels Museus. Visites guiades cada hora a la Casa del Vermut i el Vi, un nou centre d’inspiració enoturística a la planta baixa de l’Estació Enològica, en horari de 20:00 h a 00:00 h. També s’oferirà degustació de Vermut de Reus. L’última visita es podrà fer a les 23:00 h.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.