‘Volem recolzar el sector musical i esperem que el públic se sumi a l’esforç’

Isaac Albesa

Isaac Albesa

Parlem amb Isaac Albesa, director del Festival Accents, sobre la setena edició del certamen que s’inicia aquest mes d’octubre.

Com es presenta aquesta edició del festival Accents?

Amb la incertesa evident de tota la situació del país. Al març ja teníem el 90% preparat i quan es va ensorrar tot durant uns mesos vam dubtar si tirar endavant o no, ja que no sabíem com estaria el tema de les restriccions. Finalment amb el 50% hem intentat reconduïr els concerts. Tenim menys concerts, l’any passat van ser 24 en quatre subseus i enguany són 14 en tres subseus: Reus, La Selva del Camp, que s’afegeix, i Cambrils, que continua.

Com comentaves amb una nova subseu…

Agraïm molt als ajuntaments la seva col·laboració amb nosaltres així com també als que volien fer-ho però que l’actual situació ha fet impossible. La Selva del Camp se suma a la iniciativa. El Castell acollirà els concerts del cantautor Joan Masdéu a l’octubre i el de Roger Mas al novembre.

Quines són les sensacions?

Estem esperançats que es pugui realitzar. Estem agraïts a les institucions i als patrociandors, així com als propis grups que s’han posat en la nostra disposició reduïnt els catxés, ja que són perfectament conscients de quina és la situació i entre tots farem el festival, força digne.

I els objectius?

L’objectiu és recolzar el sector. Als músics se’ls ha enfonsat la temporada d’estiu, grups que no han pogut presentar els seus nous treballs, les empreses de so, els tècnics… Està en una situació dramàtica i, en la mesura que poguem, intentem donar un cop de mà. Esperem que el públic se sumi a aquest esforç.

El públic respondrà o encara hi ha por?

El ritme de venda de les entrades que ja estan disponibles està funcionant força bé; crec que la gent té ganes de música.
Aquest estiu no hi ha hagut concerts, la temporada de teatres comença ara a l’octubre i pensem que la gent la recolzarà. M’agradaria que la gent confiés en la marca i vingués a descobrir coses però si l’artista és conegut ve segur, tot i així tenim algunes perletes.

Quines són aquestes ‘perletes’?

L’Accents és un festival de música dels Països Catalans i en català principalment. Des de l’any passat hem intentat incorporar petites coses i enguany fem un especial flamenc amb tres concerts. La Rocío Márquez, una cantaora de Huelva que s’ha convertit en la nova estrella del flamenc, i els Alquimia Flamenco, formación de Reus i Cambrils, que celebren els seus 15 anys en un concert especial que servirà de cloenda de l’edició d’enguany, en que hi haurà la banda base amb la participació de les diverses persones que n’han format part al llarg de tot aquest temps. I la tercera són Los hermanos Cubero, una formació de folk de Ciudad Real, de l’Alcàrria, afincada a Barcelona que presentael seu darrer treball que el cantant va dedicar a la seva dona morta de càncer: un treball molt dur amb lletres molt contundents. És un dels grups que va amb el segell del Primavera Sound.

Es mantenen els concerts vermut…

Estaven en l’aire però finalment podem fer tres concerts els tres primers dissabtes d’aquest mes d’ocutbre al Jardí de la Casa Rull. Podem gaudir amb les actuacions de Donallop, grup amb arrels de les illes tot i que viuen aquí a Catalunya Central, Rampaire, que és una formació de les Terres de l’Ebre, i Yuhniversia, que és el guanyador de l’edició de l’any passat del concurs Port Autors, certamen del que som partners i el seu guanyador participa a l’Accents.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.